Iohannis, la "Gândul Live": Vrem să intrăm la guvernare, aş fi un bun premier. Pentru funcţia de preşedinte mă simt mai puţin pregătit

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, la Gândul Live, că liberalii doresc şi sunt pregătiţi să reintre la guvernare, menţionând că el ar fi un bun premier.

383 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la "Gândul Live": Vrem să intrăm la guvernare, aş fi un bun premier. Pentru funcţia de preşedinte mă simt mai puţin pregătit

Klaus Iohannis (Imagine: Catalin Cadan/Mediafax Foto)

"Mă simt pregătit. Mă bazez pe tot demersul pe care l-am făcut până acum, pe experienţa acumulată", a spus Iohannis, citat de "Gândul".

El a precizat că nimeni nu se mai îndoieşte de apartenenţa sa la PNL. "Nu se mai îndoieşte nimeni la apartanenţa mea la PNL. Sunt de mai bine de un an în echipa de conducere şi faptul că am ieşit de la guvernare nu înseamnă că am ieşit ca să rămânem indefinit în opoziţie, suntem pregătiţi şi dornici să reintrăm la guvernare", a spus Iohannis.

Primarul Sibiului a spus că ar fi un bun premier: "Nu îmi place să mă compar direct cu alte persoane şi cred că acest lucru puteţi să-l evaluaţi, dacă aş fi mai bun decât Victor Ponta, dar aş fi un bun premier".

Iohannis: Mă simt mai puţin pregătit pentru funcţia de preşedinte decât pentru cea de premier

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, joi, la "Gândul Live", că se simte mai puţin pregătit pentru funcţia de preşedinte decât pentru cea de premier, iar în scenariul în care PNL nu va lua 20% la europarlamentare iar Crin Antonescu se va retrage, el va deveni preşedinte în exerciţiu până la Congres.

Iohannis a menţionat că Antonescu nu s-a declarat interesat de funcţii executive şi nu îşi doreşte o astfel de funcţie, poate pentru că nu are aplecare spre zona executivă, ci spre zona legislativă. "Este un politician excelent, cu un discurs foarte bun, poate cel mai bun din Parlament şi ar fi chiar păcat ca un om care excelează prin discursul de tip Parlament să treacă în zona executivă", a spus Iohannis.

Potrivit liderului PNL, nu este o greşeală că Antonescu a impus ţinta de 20% pentru europarlamentare.

"Vom obţine 20% şi nu vom intra în scenariul B; eu calculez scenariul A. Pur teoretic, dacă domnul Antonescu doreşte să se retragă, conform Statutului eu devin preşedinte în exerciţiu şi rămân aşa până la organizarea unui Congres. El stabileşte care va fi preşedintele partidului şi cum merg lucrurile mai departe. În scenariul B cu siguranţă ne-am aduna în conducere partidului şi am lua nişte hotărâri care cu siguranţă vor duce într-o direcţie sau alta", a spus Iohannis.

El a spus că nu doreşte să candideze la prezidenţiale.

"Ipotetic nu putem exclude nimic, dar nu este un scenariu pe care mi-l doresc să candidez la prezidenţiale", a spus Iohannis, menţionând că se simte mai puţin pregătit pentru funcţia de preşedinte decât pentru cea de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici