Liderul deputaţilor PNL: Guvernul pregăteşte modificarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan a scris, miercuri pe Facebook, că Guvernul se pregăteşte să modifice Legea responsabilităţii fiscal-bugetare pentru că nu se poate încadra în limita de deficit de deficit prevăzute de regulamentul Comisiei Europene.

134 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PNL: Guvernul pregăteşte modificarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare

Liderul deputaţilor PNL: Guvernul pregăteşte modificarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare

„Guvernul pregăteşte modificarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare. Anul 2019 va aduce surprize neplăcute pentru administraţia publică. Atrag atenţia, cu maximă responsabilitate, asupra apariţiei în dezbatere publică a unui proiect de lege pentru modificarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare. Prin acest act normativ, Guvernul admite în mod oficial că nu poate construi bugetul pe 2019 în limita de deficit prevăzută de Regulamentul Comisiei Europene 1.466/1997. Astfel, Ministerul Finanţelor vrea să creeze baza legală pentru diminuarea unor cheltuieli bugetare care au crescut prea rapid sau pentru reducerea bugetelor unor entităţi ale administraţiei publice care au generat devierea de la ţinta de deficit”, a declarat, Raluca Turcan, miercuri pe Facebook.

Aceasta s-a întrebat care sunt instituţiile unde a avut loc cea mai mare devierii la cheltuieli.

„Mă întreb retoric: care sunt acele instituţii unde s-a produs devierea cea mai mare? Care sunt acele cheltuieli? Din nefericire, sper că nu vom constata că se va umbla la anvelopa salarială. Sper că administraţiile publice locale, cărora li s-au luat anul trecut miliarde de lei din bugetele proprii, nu vor avea de suferit şi anul acesta”, a completat Turcan.

Liberalul a somat Executivul să îşi respecte angajamentele în legătură cu administraţiile publice locale.

Fac o somaţie publică la adresa Guvernului să nu se mai joace cu proiectul de buget pe 2019! Să-şi respecte angajamentele cu privire la administraţiile publice locale. PNL a propus încă din anul 2018 ca veniturile din impozitul pe venit să rămână 100% la nivelul comunităţilor locale, astfel încât autorităţile locale să poată demara urgent investiţiile aşteptate!”, a conchis Raluca Turcan.

Liberalii au înregistrat la Parlament o solicitare de convocare a unei sesiune extraordinare pentru respingerea OUG privind măsurile fiscale şi pentru aprobarea bugetului pnetru acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici