Klaus Iohannis, la prima acţiune oficială de campanie, către PNL: Veţi guverna cu un guvern de tranziţie | Orban: Va veni la putere o forţă politică care respectă libertatea

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică la Timişoara, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL regiunea Vest, anunţă PNL. La evenimentul care a început la ora 16.00 au fost prezenţi aproximativ 3.500 de membri şi simpatizanţi ai partidului, parlamentari şi aleşi locali.

4443 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, la prima acţiune oficială de campanie, către PNL: Veţi guverna cu un guvern de tranziţie | Orban: Va veni la putere o forţă politică care respectă libertatea

Presedintele Klaus Iohannis (D) si Rares Bogdan isi strang mainile in timpul intalnirii presedintelui cu membrii organizatiei Partidului National Liberal (PNL) din Timis, vineri 17 mai 2019. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Klaus Iohannis, către PNL: Veţi guverna cu un guvern de tranziţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Timiş, în cadrul Adunării Regionale a organizaţiilor PNL regiunea Vest, că PNL va guverna cu un Executiv de tranziţie şi să se aştepte la atacuri din partea PSD. Iohannis a mai spus că nu se vor tăia pensiile şi salariile, aşa cum spun social democraţii.

"Veţi guverna cu un guvern de tranziţie. Este clar acest lucru. L-am anunţat imediat după prima rundă de consultări. Toţi vă vor ataca, în frunte cu pesediştii şi să nu credeţi că vor ceda puterea uşor. Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste. Pentru a demonta prima minciună gogonată, vă spun cu toată răspunderea - nu vor exista tăieri de pensii şi salarii", a declarat Klaus Iohannis.

"Vor încerca să boicoteze votarea noului Guvern, vor încerca să meargă la CCR, vor începe fel şi fel de scheme pentru a încerca să oprească PNL să lucreze pentru români. Vă spun acest lucruri nu pentru a vă speria, ci ca să fiţi pregătiţi să duceţi lupta mai departe, să ajungem să reconstruim România, să facem România normală", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunţat vineri că va continua luni consultările cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Şeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marţi.

Propunerea pentru funcţia de şef al Executivului din partea PNL este Ludovic Orban.

 

„Dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acesta se numeşte PSD”

Preşedintele Klaus Iohannis a indicat PSD ca fiind statul paralel, partid pe care îl consideră în continuare un adversar puternic, "adânc înşurubat în structurile statului".

"În mod normal despre reconstrucţia unui stat se vorbeşte după un război. Dragii mei, noi suntem în plin război cu PSD. Dar de ce facem noi asta? De ce suntem noi în război cu PSD-ul. Fiindcă noi, voi liberalii şi cu mine, suntem oameni ai păcii, ai construcţie, noi suntem oameni care dorescă să dezvolte România. De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiţi cunm a câştigat PSD alegerile, cu promisiune despre lapte şi miere şi din prima zi au început să atace România şi pe români. Au început, gaşca de penali au început să atace justiţia din România. Şi ne-a opus şi voi şi eu. După care au început să atace toate sistemele mari din România", a declarat Klaus Iohannis.

"Au început cu justiţia, au continuat să înşurubeze neamuri şi prietenari peste tot în funcţii de conducere, în administraţie, în sănătate, în învăţământ. Şi, cum se zice la noi, nu o mai dat Sfântul să se oprească. Am rămas cu toţii mască. Cum se spune când au început să atace economia românească, când au nceput să atace partenerii noştri, când au început să atace pe români. Şi atunci cineva trebuia să spună – atât", a mai spus Iohannis.

Preşedintele şi candidat PNL pentru un nou mandat la Cotroceni a vorbit şi de statul paralel, sintagmă folosită de social democraţi, în special în perioada lui Liviu Dragnea, şi care însemna un sistem ocult în toate instituţiile de forţă de România.

"PSD e în continuare un adversar foarte puternic, PSD e adânc înşurubat în structurile statului. Dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acesta se numeşte PSD, fiindcă ei sunt adânc înşurbaţi şi în paralel cu agenda românilor, sau chiar în contrasens. Iar noi am început să câştigăm bătălii importante, alegerile europarlamentare, referendumul şi recent moţiunea de cenzură. Dar războiul nu s-a terminat. Urmează prezidenţialele, localele şi parlamentarele şi eu îmi doresc să le câştigăm pe toate împreună", a afirmat Iohannis.

 

Ludovic Orban: Va veni la putere o forţă politică care respectă libertatea

Ludovic Orban a declarat duminică, la Timişoara, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL regiunea Vest, eveniment la care participă şi Klaus Iohannis, că la putere va veni o forţă politică care respectă libertatea, făcând referire la dosare nesoluţionate, cum e cel al Revoluţiei.

"Vă mărturisesc că de fiecare dată când vin în Timişoara, vin cu emoţie şi de fiecare dată nu pot să uit că Revoluţia, libertatea, democraţia a plecat de aici mulţumită tinerilor şi mai vârstnicilor curajoşi, care au pus mai presus de viaţa lor libertatea fiecărui român. Suntem la 30 de ani de la Revoluţie şi este timpul să punem punct tranziţiei. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi şi cine este vinovat pentru cei peste 1000 de morţi de la Revoluţie. După 30 de ani nu am aflat cine sunt cei, care au organizat mineriadele. Nici astăzi nu ştim cine a dat ordinele ticăloase, care au transformat Jandarmeria, nu din instrument în slujba oamenilor, care să apere viaţa, integritatea fizică a fiecărui cetăţean şi au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetăţenilor", a declarat liderul PNL Ludovic Orban, duminică, la Timişoara.

Acesta le-a transmis liberalilor că se va face lumină în dosarul evenimentelor din 10 august 2018 şi în cel al ministeriadelor.

"V-o spun limpede, cine îşi imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înşelă amarnic. Cine îşi imaginează că vom tolera la nesfârşit să nu aflăm cine sunt vinovaţi, care au omorât copiii noştri, trebuie să ştie că va veni vremea adevărului. Cine îşi imaginează că la nesfârşit vor fi ascunse identităţile celor care au omorât tineri, intelectuali, oameni civilizaţi în Bucureşti cu ocazia mineriadelor trebuie să ştie, adevărul va ieşi la suprafaţă, aşa cum uleiul iese la suprafaţa apei. Democraţia va învinge definitiv în România pentru că la putere va veni în sfârşit o forţă politică, care respectă libertatea, drepturile fiecărui cetăţean, demnitatea umană, care pune preţ pe fiecare om în parte şi care poate să ofere garanţia fiecărui român, că poate să trăiască liber şi să reuşească în viaţă, aici, în ţara lui, în România", a conchis Orban.

 

Alina Gorghiu: PNL este mai pregătit ca oricând să preia guvernarea

Alina Gorghiu a declarat duminică, la Timişoara, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL regiunea Vest, eveniment la care participă şi Klaus Iohannis, că liberalii sunt pregătiţi să guverneze mai mult ca oricând. Iohannis urmează să anunţe marţi noul premier.

"Domnule preşedinte ştiu că aveţi în PNL un partener corect şi loial, iar PNL, stimaţi colegi, este mai pregătit ca niciodată să preia guvernarea. Este singurul partid care şi-a asumat îna ceastă perioadă complicată responsabilitatea guvernpării. Nu avem emoţii să arătăm că putem să guvernăm. Chiar dacă suntem singuri vom arăta că putem să guvernăm, chiar dacă majoritatea partidelor din Opoziţie vor începe din prima zi să ne atace. Da, PSD a fost dat la o parte. Merge în opoziţie asta merită un partid pentru minciuni demogogice. Însă avem obligaţia să schimbăm paradigma guvernării ineficiente din ultimii ani", a spus Alina Gorghiu, vicepreşedintele Senatului

"În trei ani statul social creat fraudulos de PSD ne-a împins aproape de faliment. Au renunţat la investiţii, renunţând la viitorul nostru, de aceea e nevoie ca politicieni serioşi să redăm responsabilitatea acestei ţări, având ca priorităţi alocarea investiţiilor şi să investim masiv în proiectele mari de infrastructură. Trebuie să creeăm un stat care să finanţeze comunităţile locale, pentru a da şansa să renască o Românie normală, în carte să existe un alt fel de parteneriat între cetăţean şi stat", a afirmat Gheorghe Falcă, la acelaşi eveniment.

 

Raluca Turcan: Trebuie să spunem ce am găsit, că s-ar putea nu doar vistieria să fie goală

Prim-vicepreşedintelui PNL Raluca Turcan a declarat, duminică, la Timişoara, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL regiunea Vest, eveniment la care participă şi Klaus Iohannis,că liberalii trebuie să spună ce au găsit la guvernare.

"Avem două etape şi trebuie să fim cinstiţi cu românii. În patru ani de guvernare PNL poate, în parteneriat cu Klaus Iohannis, să facă România normală. Dacă vom avea un mandat de un an de zile, până la următoarele alegeri, trebuie să le spunem în primul rând românilor ce am găsit, că s-ar putea nu doar vistieria să fie goală, ci să se fi furat şi vistieriaŢ, a declarat Raluca Turcan.

"Însă nu e nimic, cu cinste, onestitate, caracter, dar mai ales cu competenţă, eu am convingerea că românii vor înţelege. Rugămintea mea este că trebuie să acceptăm şi că nu ne vom permite nicio scăpare, niciun derapaj, nu va trebuie să înlocuim pesedişti cu penelişti, va trebuie să înlocuim cu oameni cu caracter, competenţi, cu caracter", a mai spus Turcan.

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru PSD, a declarat sâmbără, în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii Vioricăi Dăncilă, că liberalii îşi pregătesc discursul cu "greaua moştenire".

 

Prezent la evenimentul de la Timiş, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a spus: "Bătălia, chiar dacă suntem în pole position, nu e câştigată. Nu vă gândiţi azi la guvernare, se va gândi Ludovic Orban şi echipa. Vă rog încă 6 săptămâni să consideraţi că nu a căzut Guvernul Dăncilă, că preşedintele Iohannis nu e atât de bine în sondaje, şi să vă concentraţi pe campanie. Eu am învăţat că nu e bine până în ultimul moment să dănţuieşti sau să spui – Mihaela, dragostea mea. Acum un an PSD avea în medie 38%. Astăzi PNL are 35%. Vreau să vă rog să conştientizaţi că un an de zile e o perioadă lungă".

Klaus Iohannis a anunţat că va continua luni consultările cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Şeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marţi.

Preşedintele a anunţat deja că soluţia pentru următoarea perioadă este un Guvern PNL, sau în jurul PNL. Propunerea pentru funcţia de şef al Executivului din partea PNL este Ludovic Orban.

 

Reuniunea va avea loc la Sala Polivalentă Constantin Jude, conform unui comunicat de presă al reprezentanţilor PNL, remis MEDIAFAX.

Pe lângă şeful statului, la reuniune vor mai lua cuvântul preşedintele PNL Ludovic Orban, prim-vicepreşedinţii PNL Raluca Turcan şi Rareş Bogdan, vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă, şi preşedintele PNL Timiş Nicolae Robu.

Klaus Iohannis a mai participat, în această perioadă, la întâlnirile regionale ale organizaţiilor PNL din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova şi Constanţa.

Campania pentru alegerile prezidenţiale a început oficial sâmbătă, 12 octombrie, şi se încheie pe 9 noiembrie.

Scrutinul are loc pe 10 noiembrie, iar votul pentru al doilea tur a fost programat pentru data de 24 noiembrie. Românii din străinătate vor vota între 8 şi 10 noiembrie şi, la al doilea tur, între 22 şi 24 noiembrie.

Conform rezultatelor finale europarlamentare din judeţul TIMIŞ, USR-PLUS s-a plasat pe primul loc cu 32,34%, PNL – 28,19%, PSD-13,68%.

 

Taguri:
iohannis,
regională,
pnl

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici