Lucian Bode, după negocierile tensionate: UDMR când îşi dă cuvântul îl respectă

Lucian Bode exclude ieşirea UDMR din coaliţia PSD-PNL-UDMR şi mizează pe onoarea celor din Uniune: „UDMR când îşi dă cuvântul îl respectă”.

347 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, după negocierile tensionate: UDMR când îşi dă cuvântul îl respectă

Lucian Bode, după negocierile tensionate: UDMR când îşi dă cuvântul îl respectă

Lucian Bode a declarat, vineri, la Antena 3, că UDMR trebuie să fie parte a noii coaliţii PSD-PNL-UDMR.

„Dacă vrem ca această coaliţie să funcţioneze şi să nu ajungem la conflicte, este obligatoriu ca UDMR să fie parte a acestei coaliţii. Obiectivul nostru este să declanşăm şi să impunem mari reforme ale sistemului public. O coaliţie de 70% şi-ar putea propune reforme majore în statul român, inclusiv reforma constituţională. Dacă ne gândim că în 2024 putem avea un proiect politic comun - dacă livrăm în această perioadă - obligatoriu în acest proiect politic e nevoie de UDMR”, a spus Bode, ministru interimar al Internelor, din partea PNL.

Bode mizează pe onoarea celor din UDMR, deşi preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor a avut un discurs extrem de clar în privinţa rămânerii în coaliţie.

„UDMR când şi-a dat cuvântul, îl respectă şi nu sunt mulţi parteneri loiali aşa cum îţi este UDMR când şi-a dat cuvântul. Negociază până în ultima secundă, îşi urmăreşte interesele, dar are cuvânt”, a spus Bode despre UDMR.

„Un singur lucru nu va fi posibil, UDMR să fie element de decor, să stam noi cu pantalonii daţi jos până la genunchi şi să aşteptăm poştasul zâmbind în fiecare lună”, spune Kelemen Hunor. El afirmă că UDMR trebuie să rămână cu portofoliile actuale, respectiv Dezvoltare, Mediu şi Tineret.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici