Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat, vineri, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa, pe perioada problemelor sale juridice, în urma unei decizii a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

181 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa

Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa

Purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa, deputatul Mircea-Titus Dobre, a declarat, vineri seară, într-o conferinţă de presă, că Nicușor Constantinescu se supune Rezoluţiei PSD şi, din acest motiv, a fost suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

“Domnul Nicuşor Constantinescu se supune rezoluţiei Consiliului Naţional, dânsul este suspendat de drept şi acest lucru este clar pentru toată lumea. Este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, dar este suspendat pe perioada problemelor juridice”, a afirmat Mircea Titus Dobre.

Şi preşedintele PSD Năvodari, Nicolae Matei, a fost suspendat din funcţie, tot din cauza problemelor penale.

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor constănţeni a mai afirmat că alţi lideri locali cu probleme juridice care intră sub incidenţa rezoluţiei au demisionat din funcţiile de conducere, el precizând că în această situaţie se află Zanfir Iorguş, fost primar al municipiului Mangalia, dar şi preşedinţii organizaţiilor din Ciobanu, Lipniţa, Tuzla şi Mircea Vodă.

Tot vineri, Curtea de Apel Constanţa a decis definitiv ca Nicuşor Constantinescu să fie judecat sub control judiciar în dosarul Centrului Militar Zonal, el având interdicţia de a îşi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. El se afla în arest la domiciliu din luna februarie.

Pe durata controlului judiciar, Nicuşor Constantinescu trebuie să se prezinte la procurori, la instanţă şi la Poliţie de câte ori este chemat, să informeze instanţa dacă îşi schimbă domiciliul şi să nu părăsească ţara. De asemenea, el are interdicţia de a comunica direct sau indirect şi prin orice mijloace cu martorii şi experţii din dosar, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul de la CJ Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale CJ care au vizat Centrul Militar Zonal, dar şi de a divulga sau reda în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală.

În cazul în care aceste măsuri sunt încălcate de către Constantinescu, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată în acest dosar, la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Nicuşor Constantinescu este, însă, arestat la domiciliu într-un alt dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

În 16 aprilie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar în care ar fi prejudiciat cu peste 8 milioane de euro judeţul Constanţa, el fiind acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese (nouă infracţiuni, din care cinci în formă continuată).

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi şi în altul pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat, pentru a doua oară, din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa, în 24 februarie, printr-un ordin emis de către prefectul judeţului, Ion Constantin. El a mai fost suspendat din funcţie şi în vara anului trecut, când a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de subfinanţare a Centrului Militar Zonal. Ulterior, instanţa a decis ca acesta să fie judecat sub control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici