Eugen Nicolăescu, validat de Parlament în funcţia de viceguvernator al BNR, declară că este îngrijorat de creşterea economică rapidă a României

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a fost validat, miercuri, în funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României şi membru în Consiliul de administraţie al instituţiei, în plenul reunit al Parlamentului, cu 275 de voturi "pentru" şi 39 "contra".

309 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolăescu, validat de Parlament în funcţia de viceguvernator al BNR, declară că este îngrijorat de creşterea economică rapidă a României

Parlamentul l-a validat pe Eugen Nicolăescu în funcţia de viceguvernator al BNR

 Creşterea economică rapidă a României, cea mai rapidă din Uniunea Europeană, îl îngrijorează pe Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit unui interviu acordat publicaţiei Bloomberg.

Creşterea generată de consum este nesustenabilă şi riscăm posibile ajustări dureroase în viitor, a spus Eugen Nicolăescu, confirmat de Parlament în funcţia de viceguvernator al BNR. Acesta intenţionează să aibă o cooperare mai bună cu Guvernul pentru a asigura stabilitatea macroeconomică.

Nimeni nu se poate uita la rata actuală de creştere fără să se întrebe care sunt riscurile ce ne aşteaptă”, a spus Nicolăescu.

„Am avut prea des o politică fiscală care mergea într-o direcţie şi o politică monetară care mergea în altă direcţie. Nu cred că acest lucru este benefic pentru ţară”, a adăugat viceguvernatorul BNR.

Nicolăescu, membru PNL, va participa la prima şedinţă de politică monetară pe 3 iulie. Acesta a spus că va propune ca premierul Grindeanu să participe la câteva şedinţe pentru a încuraja un schimb mai bun de informaţii, notează Bloomberg.

Eugen Nicolăescu a fost singurul candidat pentru funcţia de membru al CA şi viceguvernator al BNR, fiind susţinut de grupurile parlamentare ale PNL din Senat şi Camera Deputaţilor.

Eugen Nicolăescu a fost validat anterior de comisiile reunite de buget-finanţe cu 31 de voturi pentru şi 3 voturi împotrivă pentru o perioadă rămasă a mandatului de cinci ani, rămas vacant în urma arestării prevenite a liberalului Bogdan Olteanu.

Nicolăescu l-a înlocuit pe Bogdan Olteanu, care a demisionat în iulie 2016, fiind acuzat de trafic de influenţă petrecut în 2008. DNA îl acuză pe Olteanu că ar fi primit un milion de euro printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici