PNL cere grup de lucru privind criza refugiaţilor din care să facă parte miniştri şi parlamentari

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că va cere la întâlnirea parlamentarilor din comisiile de specialitate cu miniştrii de externe şi interne Bogdan Aurescu şi Gabriel Oprea, pe tema refugiaţilor, să se formeze un grup de lucru pe această temă din care să facă parte şi parlamentari.

154 afișări
Imaginea articolului PNL cere grup de lucru privind criza refugiaţilor din care să facă parte miniştri şi parlamentari

PNL cere grup de lucru privind criza refugiaţilor din care să facă parte miniştri şi parlamentari (Foto: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Stroe a prezentat, luni, la o conferinţă de presă, mai multe întrebări pe care le va adresa celor doi miniştri, arătând că este important ca România să ofere răspunsuri clare, serioase şi responsabile pe această temă pentru a nu genera îngrijorare în rândul populaţiei şi a partenerilor externi.

"Este inutil să creem o stare de îndoială şi suspiciune în rândul populaţiei în legătură cu acest eveniment extrem de important. România are, ca stat membru al UE, avantaje şi prijilegii, dar, în egală măsură, şi responsabilităţi. Chiar dacă nu există tratate specifice, consider că România trebuie să facă parte din această mare familie europeneană şi să ofere răpunsuri clare serioase şi responsabile la această problemă pentru a nu genera îngrijorare în rândul populaţiei şi partenerilor externi", a spus Stroe.

El a arătat că cei doi miniştri trebuie să răspundă în legătură cu faptul că România este printre puţinele ţări care mai au reprezentanţe diplomatice în Siria şi care este situaţia solicitărilor de viză sau repatriere a cetăţenilor români de origine sirian.

Stroe a spus că autorităţile române trebuie să răspundă şi care sunt criteriile de selecţie de împărţire a refugiaţilor între ţările membre, dacă vor fi găzduiţi cu prioritate cetăţenii sirieni creştini şi care sunt costurile estimative pentru asigurarea condiţiliilor de găzduire.

El a adăugat că trebuie un răspuns şi în privinţa planului de reacţie în cazul în care vor intra în România elemente teroriste.

"Mâine voi face o propunere în şedinţa comisiilor de a ne implica direct şi concret în gestionarea problemei a celor care au expertiza necesară şi în cazul formării unui grup de lucru, voi propune ca parlamentarii să aibă reprezentanţi", a mai spus Stroe.

Comisiile de apărare, externe de integrare europeană şi schengen se vor reuni marţi pentru a discuta despre criza refugiaţilor, fiind invitai să participe miniştrii de externe şi interne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici