PNL şi PSD vor vota împotriva OUG privind majorarea TVA şi finanţele locale

PNL şi PSD au decis, luni, după o întâlnire la nivel de secretari generali, ca senatorii celor două partide să voteze împotriva ordonanţelor de urgenţă prin care se majorează TVA şi se modifică legea finanţelor publice locale.

21 afișări
Imaginea articolului PNL şi PSD vor vota împotriva OUG privind majorarea TVA şi finanţele locale

PNL şi PSD vor vota împotriva OUG privind majorarea TVA şi finanţele locale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, şi vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, au anunţat că senatorii celor două partide vor vota, în sesiunea extraordinară, împotriva Ordonanţelor de Urgenţă 63 şi 85.

Cele două acte emise de Guvern se referă la modificarea Codului Fiscal, prin majorarea TVA de la 19 la 24%, respectiv la modificarea Legii finanţelor publice locale. "Am convenit împreună (cu PNL -n.r.) să votăm împreună împotriva majorării TVA şi împotriva Ordonanţei care modifică legea finanţelor publice locale, care transformă primarii din opoziţie în oameni fără putere", a explicat Dragnea, după ce Fenechiu a anunţat decizia.

Secretarul general al PSD a mai precizat că social-democraţii şi liberalii se vor consulta în ce priveşte amendamentele care vor fi depuse la Senat la OUG privind descentralizarea unităţilor spitaliceşti, pentru a-şi susţine reciproc propunerile de modificare a actului emis de Guvern.

Dragnea a mai anunţat că a covenit cu omologul liberal, Radu Stroe, "inventarierea" stadiului colaborării dintre PSD şi PNL în teritoriu.

"Părerea mea este că trebuie să ajungem în teritoriu la constituirea de majorităţi solide, stabile, şi să avem o colaborare politică serioasă în fiecare judeţ. E bine să avem o radiografie a ceea ce se întâmplă în ţară şi micile neînţelegeri locale să încercăm să le rezolvăm", a precizat el.

Liviu Dragnea, Adrian Năstase, Constantin Niţă şi Valeriu Zgonea de la PSD s-au întâlnit, luni după-amiază, cu liberalii Radu Stroe, Relu Fenechiu şi Victor Paul Dobre, pentru a discuta, în principal, o poziţie comună asupra proiectelor de lege aflate pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Senatului.

Potrivit declaraţiilor lui Dragnea şi Fenechiu, cele două părţi nu au discutat despre moţiunea de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici