Politicieni din avionul cu care a plecat Băsescu de la Cluj reclamă întârzierea din cauza acestuia

Mai mulţi politicieni pasageri în avionul de linie cu care a plecat de la Cluj la Bucureşti preşedintele Traian Băsescu reclamă că aeronava a decolat cu întârziere din cauza şefului statului, ei fiind ţinuţi în autobuz, însă conducerea aeroportului susţine că avionul a ajuns cu întârziere la Cluj.

361 afișări
Imaginea articolului Politicieni din avionul cu care a plecat Băsescu de la Cluj reclamă întârzierea din cauza acestuia

Politicieni din avionul cu care a plecat Băsescu de la Cluj reclamă întârzierea din cauza acestuia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Mircea Jorj, fost preşedinte al PSD Cluj-Napoca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că pasagerii avionului care trebuia să decoleze spre Bucureşti la ora 9.30 au fost ţinuţi timp de peste o jumătate de oră în autobuzul care îi transporta de la terminal la aeronavă, aşteptând sosirea preşedintelui Traian Băsescu.

"Am fost câteva zeci de pasageri care ne-am îmbarcat, luni dimineaţă, în autobuzul care ne-a transportat de la terminalul «plecări» spre avion. În autobuz se mai aflau, pe lângă oameni de afaceri şi oameni simpli, mai mulţi demnitari şi parlamentari, printre care Sorin Bota, Steluţa Cătăniciu, CoCornel ItuMate Andras, Elena Uioreanu, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, RaRadu Moldovanpreşedintele CJ Bistriţa-Năsăud. Am stat 35 de minute în acel autobuz, cu uşile închise, şi nu am fost lăsaţi să urcăm în avion până nu a sosit preşedintele Traian Băsescu. Preşedintele a venit însoţit de Elena Udrea şi de Emil Boc, au stat şi şi-au luat rămas bun de la primarul Clujului şi abia apoi au urcat în aeronavă, în timp ce noi aşteptam. A fost o lipsă de respect şi de bun-simţ din partea preşedintelui Traian Băsescu. El nu e mai presus decât noi şi, dacă a luat o cursă de linie, trebuia să se asigure că ajunge la timp", a spus Mircea Jorj.

Potrivit acestuia, şi la aterizarea pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti pasagerii din avion au fost nevoiţi, la fel, să aştepte în autobuz zece minute până când au fost descărcate bagajele preşedintelui Traian Băsescu.

"Mi se pare un tratament inegal la care am fost supuşi", a spus Jorj.

La rândul său, deputatul PSD Cornel Itu a spus că incidentul i se pare "jenant" în condiţiile în care zeci de persoane au fost obligate să aştepte venirea preşedintelui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea.

"Traian Băsescu şi Elena Udrea au stat la business class, în timp ce noi eram la economic. Acest lucru nu le dădea dreptul la un tratament preferenţial. Dacă noi am ajuns la timp la avion şi eram parlamentari şi alţi demnitari, cred că ar fi fost de bun simţ ca şi preşedintele să ajungă la timp, nu să ne facă să-l aşteptăm", a afirmat Itu.

Pe de altă parte, deputatul Mate Andras, liderul UDMR Cluj, a declarat că timpul de aşteptare în autobuz a fost de 10-15 minute, pe aeroportul clujean.

Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, David Ciceo, a declarat corespondentului MEDIAFAX că avionul nu a aşteptat după preşedinte, ci a sosit cu întârziere.

"Avionul nu a aşteptat după preşedinte, ci a sosit cu întârziere la Cluj, iar întârzierea s-a transmis. Aeronava trebuia să decoleze de la Bucureşti la 7.55 şi a decolat la 8.15, iar această întârziere s-a transmis şi la decolarea de la Cluj înapoi spre Bucureşti", a spus Ciceo.

Traian Băsescu a plecat, luni dimineaţă, spre Bucureşti, cu un avion de linie de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, unde a fost condus de primarul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici