Ponta: E prima dată când simt şi cred cu adevărat că putem să câştigăm 50% şi să guvernăm singuri

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat a Bistriţa că este pentru prima dată când "simte şi crede cu adevărat" că partidul poate câştiga 50 la sută şi să guverneze singur, fără a mai face alianţe sau compromisuri.

17 afișări
Imaginea articolului Ponta: E prima dată când simt şi cred cu adevărat că putem să câştigăm 50% şi să guvernăm singuri

Ponta: E prima dată când simt şi cred cu adevărat că putem să câştigăm 50% şi să guvernăm singuri (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Este pentru prima dată când simt şi cred cu adevărat că putem să câştigăm 50 la sută, să guvernăm singuri şi să reformăm această ţară. Vreau să vă promit că munca dumneavoastră nu o vom mai irosi la Bucureşti. Nu mai facem alianţe ca să obţin eu sau Radu Moldovan (preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud - n.r.) sau altcineva o funcţie, nu mai facem compromisuri, nu mai facem vizite noaptea nicăieri, decât la nevestele noastre, nu ne mai certăm între noi", a spus Ponta.

Liderul PSD a declarat că "faptul că PNL trece înaintea PDL e un semn bun".

"Putem avea în zona de dreapta un adversar respectabil şi rezonabil, dar tot adversar. Dacă vorbim de alianţe, vreau să vorbim când sunt şi în interesul PSD. Eu vreau să facem alianţe pentru PSD, nu pentru alţii. Mi-aş dori să facem alianţa PSD-PSD, să închidem toate rănile din trecut şi, atunci când am pierdut, am pierdut din cauza noastră şi, de data aceasta, lucrurile sunt mult prea importante şi că şansa noastră e chiar să fim uniţi, nu doar în discursuri", a declarat Ponta.

Anterior, Ponta declara, într-o confeinţă de presă susţinută la Cluj, că PSD exclude o intrare la guvernare până la alegeri în cazul în care moţiunea de cenzură va trece şi nu va susţine un guvern minoritar PNL, pentru că aşa este corect faţă de alegătorii social-democraţi.

"Exclud o intrare la guvernare a PSD până la alegeri, dacă vrem să facem ceva cu adevărat serios pentru România. Dacă vrem pentru noi e simplu, am avut funcţii de miniştri în 2009 şi la ce ne-au folosit? Dacă vrei ceva serios pentru România trebuie să ai sprijin şi legitimitate populară. În acest moment, principala problemă a PDL şi a lui Băsescu este lipsa sprijinului şi legitimităţii populare", a afirmat Ponta, care a adăugat că obţinerea unor posturi de miniştri nu este nici obiectivul PSD, nici al său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici