Ponta este sigur că are susţinerea Parlamentului pentru Guvern: Iohannis a vorbit instituţional

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că cei trei ani de guvernare, dintre care doi sub formula USL, îl recomandă pentru a rămâne în fruntea Guvernului şi a arătat că este convins, "în proporţie de 9 pe o scară de la 1 la 10", că are susţinerea actualei majorităţi parlamentare.

640 afișări
Imaginea articolului Ponta este sigur că are susţinerea Parlamentului pentru Guvern: Iohannis a vorbit instituţional

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

El a apreciat totodată că recentele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, care a precizat că doreşte un Guvern PNL, au fost "strict instituţionale".

"Sunt trei ani în care România, spre deosebire de multe ţări din Europa, a avut creştere economică neîntreruptă, sunt trei ani în care, faţă de anii anteriori, anii Guvernului Boc şi Băsescu, nu doar că nu s-a tăiat niciun leu de la pensii şi salarii, ci în fiecare an s-au adăugat, sunt trei ani în care câteva dintre cele mai importante promisiuni ale USL-ului, care ţin de zona economică, şi anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului investit, s-au realizat", a spus Ponta, la Antena 3.

El s-a referit şi la rezultatul alegerilor din Grecia, unde, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, formaţiunea de extremă-stânga Syriza a ieşit învingătoare, arătând că "a sunat colopotul" care i-a spus "ocupă-te de economie, de locuri de muncă, de salarii, pensii şi de viaţa de zi cu zi, că altfel oamenii te sancţionează".

Legat de recentele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, care a precizat că doreşte un Guvern PNL, Ponta a apreciat că acestea au fost strict instituţionale şi că nu este cazul să aibă o discuţie cu acesta.

"Eu am văzut ce a declarat Iohannis. Mai departe... ce îşi doresc unii jurnalişti care îl întervievau nu are nicio legătura cu declaraţiile. A facut o declaraţie instituţională foarte clară, a zis că nu e treaba preşedintelui să schimbe majorităşi - şi slavă Domnului că a zis acest lucru", a spus Ponta, făcând referire la faptul că fostul preşedinte Traian Băsescu schimba majorităţi în Parlament şi întorcea votul oamenilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, că îşi doreşte un guvern PNL, cu care să se simtă confortabil şi să pună în aplicare viziunea sa pe zece ani.

”Acest Guvern a fost aici, când am devenit preşedinte, nici nu i-am ales nici nu îi resping. Instituţional, nu e treaba preşedintelui, dar cu acest guvern nu văd cum să pun în practică viziunea mea pe zece ani pentru România”, a spus Iohannis.

În replică, Ponta a afirmat că că Executivul pe care îl conduce este social-liberal şi a îndeplinit programul USL în proporţie de 80%, programul său pe 2015-2016 fiind cea mai bună variantă pentru România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici