Ponta: Mă aştept de la cei de la PDL să gândească mai mult, mai bine. Ei nu gândesc, sunt doar contra

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Iaşi, referindu-se la propunerea sa privind devansarea prezidenţialelor şi cuplarea cu europarlamentarele, că se aşteptă de la cei de la PDL să gândească mai mult şi mai bine, apreciind că liderii democrat-liberali nu gândesc, ci sunt doar contra.

314 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mă aştept de la cei de la PDL să gândească mai mult, mai bine. Ei nu gândesc, sunt doar contra

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Discuţia de ieri, care sigur a inflamat spiritele, se referea, şi o să încerc după ce trec primele zile de flamă să discutăm cu argumente raţionale şi mă aştept de la cei de la PDL să gândească mai mult şi mai bine. De ce spun asta? Vă rog să vă aduceţi aminte că am făcut o solicitare de acelaşi tip să avem alegeri parlamentare la sfârşitul lui octombrie, să nu ne prindă iarna. PDL a zis «Nu, nu vrem, că o să scadă USL până în decembrie şi o să creştem noi». Aţi văzut ce tare au crescut ei, până la 16% au crescut, şi noi aşa tare am scăzut până la 60. Acolo era o chestie de bun simţ şi bunul simţ dispare se pare când pierzi puterea neaşteptat", a spus Ponta.

El a precizat că propunerea pe care a avansat-o îi aparţine lui, şi nu liderului PNL Crin Antonescu, că a făcut-o având în vedere că gestionează treburile de zi cu zi ale ţării şi că va spune şi în continuare despre ce este vorba, până când vor începe să gândească şi liderii PDL Vasile Blaga şi Emil Boc, despre care a spus că nu gândesc, ci doar sunt împotrivă.

"Acuma problema ridicată doar de mine, nu a fost ideea domnului Antonescu, e problemă ridicată de cineva care în fiecare zi are de gestionat, aşa cum e normal în baza atribuţiilor guvernamentale, treburile de zi cu zi ale ţării şi am spus şi o să spun în continuare până când o să înceapă să gândească cei care când aud că dacă eu propun să mergem acum spre Bucureşti pe la Bacău, domnul Blaga şi cu domnul Boc o să zică să mergem pe la Vaslui, iar dacă eu propun să mergem spre Cluj, ei o spună să merg spre Chişinău. Nu gândesc, doar sunt contra", a spus Ponta.

El a ironizat PDL în ceea ce priveşte candidatul democrat-liberalilor la prezidenţiale, arătând că, în condiţiile în care PDL nu are un astfel de candidat, alegerile prezidenţiale pot fi fixate şi pentru anul 2017.

"Eu nu cred că dacă sunt în mai sau în decembrie uite câştigă candidatul PDL ăla care nu există alegerile. Putem să le punem şi în 2017 şi tot nu câştigă candidatul PDL care nu există alegerile. Nu asta e problema. Problema e următoarea: ne aflăm în faţa unei situaţii speciale - preşedintele Băsescu nu mai candidează, are nouă ani şi jumătate, iar anul viitor alegerile europarlamentare nu le putem schimba data pentru că sunt stabilite la nivel european. Şi trei, cred că pentru mine şi pentru miniştrii care avem zi de zi în grijă treburile de zi cu zi ale ţării să nu ai practic şase luni de campanie electorală înainte de europarlamentare, până la finalul prezidenţialelor, e un lucru bun pentru ţară. Nu e un lucru bun pentru Antonescu, pentru USL, pentru PDL, pentru PPDD, e un lucru bun pentru ţară în acest context", a spus Ponta.

Premierul a făcut referire şi la faptul că în 2019 România va prelua preşedinţia UE şi a arătat că un mic decalaj de ciclu electoral ar face ca preluarea preşedinţiei UE să nu găsească România în campanie electorală.

"Mai e un lucru, că eu gândesc pe termen lung şi, repet, poate îşi deschid minţile şi înţeleg şi ei (democrat-liberalii - n.r.): în 2019 România va avea preşedinţia UE. Dacă nu facem un mic decalaj de ciclu electoral, o să ne trezim că avem preşedinţia UE în campanie electorală. Dacă vreţi să ne facem de râs prima dată când avem preşedinţia UE să fim în campanie electorală, putem să o facem", a spus Ponta.

El a arătat că discuţia pe această temă a fost una în care nimeni nu a impus nimic şi şi-a manifestat convingerea că raţiunea va învinge la un moment dat.

"Nu a impus nimeni absolut nimic. Am discutat raţional şi vom discuta raţional şi eu încă cred că la un moment dat raţiunea va învinge. Asta e toată discuţia", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici