Ponta: România a ezitat "prea mult" în a spune că Siria are "regim ilegitim, criminal de mult timp"

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că, în opinia sa, România a ezitat prea mult în a spune că Siria are regim ilegitim şi criminal, susţinând că "poate au fost alte interese" care au determinat această ezitare, pe care nu le cunoaşte.

710 afișări
Imaginea articolului Ponta: România a ezitat "prea mult" în a spune că Siria are "regim ilegitim, criminal de mult timp"

Ponta: România a ezitat "prea mult" în a spune că Siria are "regim ilegitim, criminal de mult timp" (Imagine: Bashar al-Assad/Mediafax Foto)

"Eu ca prim-ministru cred că solidaritatea şi coordonarea noastră cu aliaţii noştri este lucrul cel bun. Şi mai cred, de asemenea - aici e o mică, într-adevăr, nuanţă diferită - eu cred că noi am ezitat prea mult în a spune foarte clar că Siria are un regim ilegitim şi criminal de mult timp. Poate că au fost alte interese pe care eu nu le cunosc, dar e un moment în care nu mai poţi să mai ascunzi lucrurile sub preş", a spus Ponta.

El a arătat că decizia finală privind Siria aparţine CSAT, adăugând că, în opinia sa, această decizie a CSAT trebuie supusă atenţiei Parlamentului.

"Nu ştiu dacă CSAT trebuie neapărat convocat. V-am spus că prin ministerul de Externe noi suntem în legătură permanentă şi imediat ce vom avea date concludetnte eu mă voi exprima. Evident, însă, decizia finală aparţine CSAT, dar eu cred că orice decizie importantă trebuie după aceea să mergem în Parlament cu ea. Nu putem să decide preşedintele şi cu mine sau câţi suntem în CSAT lucruri esenţiale", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici