Donald Trump vrea să se întâlnească cu preşedintele Venezuelei, dictatorul Nicolas Maduro

  • Donald Trump este deschis unui dialog cu preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro
  • O posibilă întâlnire este preconizată între cei doi şefi de stat
  • Declaraţia preşedintelui american vine în contextul unui interviu acordat duminică
1121 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea să se întâlnească cu preşedintele Venezuelei, dictatorul Nicolas Maduro

Sursa foto: profimedia

Preşedintele american Donald Trump a declarat duminică în cadrul unui interviu despre o posibilă întâlnire cu preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro. Trump este deschis dialogului şi nu a refuzat niciodată întâlniri, cu excepţia contextului mondial actual.

„M-aş putea gândi la asta. … Maduro ar dori să se întâlnească. Nu mă opun niciodată întâlnirilor şi rar se întâmplă să refuz - ştii, nu se opune rar întâlnirilor. Întotdeauna spun, pierzi foarte puţin cu întâlnirile. Dar în acest moment, le-am respins.” a declarat Donald Trump pentru Axios. Declaraţia vine în contextul în care a dezminţit memoriile fostului său consilier pe probleme de securitate, John Bolton, pe care l-a numit „ticălos”, mai ales pentru sprijinul acordat războiului din Irak.

Trump a luat în considerare posibilitatea de a-şi întâlni omologul din Venezuela după ce cu luni în urmă guvernul federal îl acuza pe Nicolas Maduro de trafic de droguri şi narco-terorism.

Un fost oficial din administraţia Trump a declarat că întâlnirea celor doi şefi de stat a fost o preocupare care nu s-a materializat în 2017 şi 2018, pentru că guvernarea lui Maduro nu este recunoscută la nivel oficial de către SUA. Statele Unite şi alte câteva zeci de ţări l-au recunoscut şi sprijinit pe Juan Guaido drept adevăratul conducător al Venezuelei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici