Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Cum eu l-am refuzat, Iohannis va avea reţineri să mă pună premier, dar n-o să aibă soluţie

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat marţi în cadrul emisiunii "Votez cu mine", de pe Gandul.info, că este de părere că şeful statului, Klaus Iohannis, va avea reţineri să îl nominalizeze premier, dar că acesta ''nu va avea de ales''.

1526 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Cum eu l-am refuzat, Iohannis va avea reţineri să mă pună premier, dar n-o să aibă soluţie

Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Cum eu l-am refuzat, Iohannis va avea reţineri să mă pună premier, dar n-o să aibă soluţie (Imagine: Dragoş Savu/ Foto Mediafax)

El a explicat că în cazul în care o alianţă va avea peste 50%, Iohannis nu va avea de ales, dar a subliniat că în opinia sa PSD nu va avea mai mult de 35-38%, ceea ce înseamnă că premierul se va desemna prin negociere.

''Dacă nu este un partid sau o alianţă cu peste 50%, preşedintele are marjă de joc, poate încerca şi cu un partid care n-a luat cel mai mare număr de mandate, dar care poate strânge o coaliţie în jurul lui ca să treacă Guvernul prin Parlament'', a spus Băsescu.

Întrebat dacă Iohannis va apela la o ''soluţie imorală'', fostul şef de stat a replicat: ''Nu ştiu, dar eu aş face-o''.

''Având în vedere că eu l-am refuzat când a vrut să se facă premier, cred că va avea reţineri (să mă nominalizeze premier, n.r.), dar dacă vrea să aibă un guvern bun, bine condus, n-o să aibă soluţie. Şi bine condus şi energic", a subliniat Băsescu.

''Eu în primul rând sunt un om de administraţie. (...) PNL are unul mai bun ca mine?'', a concluzionat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici