Preşedinţie: Guvernul să înţeleagă că protestatarii nu acceptă nimic mai puţin decât ce cer

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a afirmat că Guvernul trebuie înţeleagă faptul că românii care protestează nu acceptă ''nimic mai puţin'' decât cerinţele lor ''legitime, democratice, corecte''.

9766 afișări
Imaginea articolului Preşedinţie: Guvernul să înţeleagă că protestatarii nu acceptă nimic mai puţin decât ce cer

Preşedinţie: Guvernul să înţeleagă că protestatarii nu acceptă nimic mai puţin decât ce cer

''Decizia anunţată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situaţia creată. Guvernul a greşit flagrant şi guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerinţe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie sa înţeleagă că cetăţenii nu acceptă nimic mai puţin'', a transmis Dobrovolschi după declaraţiile lui Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13.

''Folosesc termenul abrogare pentru că aşa este...Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală - abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar'', a anunţat el la Palatul Victoria.

El a subliniat însă şi că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii României şi este normal ca în cel mai scurt timp să-şi găsească transpunerea în lege.

''Este nevoie, totuşi, să avem concordanţă între ceea ce înseamnă deciziile CCR şi cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am - folosesc acest prilej pentru a lansa această invitaţie la dialog, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege către Parlament pentru punerea în concordanţă a deciziilor CCR cu cadrul legal'', a adăugat premierul.

Cei în jur de 150.000 de protestatari din Piaţa Victoriei s-au bucurat după ce Sorin Grindeanu a anunţat că ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale va fi abrogată, aceştia susţinând că vor urmării acţiunile Guvernului din perioada următoare, mulţi cerând însă şi demisia premierului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici