Proiect de lege: Arenele BNR, transferate la Ministerul Tineretului şi Sportului printr-un schimb de terenuri

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat, marţi, că va fi iniţiat un proiect de lege care să permită trecerea bazei sportive de la Arenele BNR la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) prin intermediul unui schimb de terenuri.

1520 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: Arenele BNR, transferate la Ministerul Tineretului şi Sportului printr-un schimb de terenuri

Proiect de lege: Trecerea Arenelor BNR la Ministerul Tineretului şi Sportului se va face printr-un schimb de terenuri

"Mă bucur că cei de la BNR au înţeles că tot ceea ce înseamnă acolo bază sportivă trebuie să revină sportului. În Comisia economică am decis să promovăm o lege de compensare prin care BNR va ceda acele terenuri. Datele tehnice urmează să fie analizate de către un grup de lucru format din reprezenataţi de la BNR, MTS şi Primăria Capitalei care să identifice suprafeţele care să fie preluate de către MTS. Sunt anumite clădiri în acel complex sportiv la care BNR ţine pentru că au regim special. Nu ne deranjează dacă acele clădiri nu fac obiectul cedării respectiv”, a declarat Daniel Zamfir,

El a mai spus că, după ce Arenele BNR vor trece la MTS, Guvernul poate să transfere, prin hotărâre, la Primăria Capitalei care ”are bani şi tot interesul” să investească şi să susţină activitatea sportivă.

”La Arenele BNR sunt mai multe secţii care pot fi reînviate acolo. Primăria Capitalei, având un club sportiv municipal, ar putea să investească acolo. Clubul poate să fie beneficiarul acestei baze sportive. Proiectul legii îl vom lucra rapid. Mă gândesc că săptămâna viitoare putem depune acest proiect de lege. Putem face un proiect de lege iniţiat de Comisia economică a Senatului", a afirmat Zamfir.

Ulterior, Daniel Zamfir a venit cu precizări pe contul său de Facebook.

”Uite că se poate şi fără bani! În urma audierilor de la Comisia Economică a reprezentanţilor BNR, în frunte cu viceguvernatorul Eugen Nicolăescu, am stabilit sa iniţiem rapid un proiect de lege de compensare a unor suprafeţe de teren care să permită BNR să cedeze terenurile de sport din Complexul Sportiv BNR, primind în schimb suprafeţele de teren pe care în acest moment există oricum nişte imobile aparţinând BNR. Pe scurt, Guvernul nu dă niciun leu! Şi uite aşa,dl Tudose, Mihai Tudose nu mai trebuie să arunce cu banii pe care oricum nu-i are! N-am cum să nu remarc apetitul extraordinar pe care îl au unii, când se văd în fruntea bucatelor, să risipească avuţia ţării! Nu cu mult timp în urma, Ponta vroia să-l cadoriseacă pe Băsescu cu o vilă la Snagov şi vreo trei hectare de padure”, a scris Zamfir pe contul său de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici