PSD aduce amendamente la OUG privind alocarea indemnizaţiei de 75%

PSD anunţă că va depune o serie de amendamente la OUG privind alocarea indemnizaţiei de 75%: „Măsurile economice dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate”.

655 afișări
Imaginea articolului PSD aduce amendamente la OUG privind alocarea indemnizaţiei de 75%

PSD aduce amendamentela la OUG privind alocarea indemnizaţiei de 75%

Potrivit PSD, pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât şi angajaţii să primească un ajutor real din partea statului român.

În acest sens, PSD va depune o serie de amendamente la OUG 30/2020.

Propunerile vizează:

- decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut, în cazul tuturor angajaţilor societăţilor comerciale/PFA-urilor care şi-au încetat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus;

- decontarea a 75% din salariul brut în cazul angajaţilor ale căror contracte de muncă au fost suspendate, ca urmare a restrângerii activităţii angajatorilor, fie ei SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus;

- eliminarea condiţiei de obţinere a certificatului de situaţie de urgenţă.

„Orice altă condiţie sau restricţie va conduce la birocraţie excesivă şi, în final, la neacordarea de ajutoare angajaţilor şi angajatorilor, pe timpul pandemiei. Ceea ce PSD nu poate permite!”, scrie PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
oug,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici