Video Reacţia lui Viktor Orban la declaraţiile preşedintelui Iohannis despre ”vânzarea Ardealului”

  • Viktor Orban intervine în scandalul diplomatic dintre România şi Ungaria
  • Premierul Ungariei spune că este surprins de reacţia lui Klaus Iohannis, dar aşteaptă să se clarifice situaţia înainte de a reacţiona.
  • Declaraţia vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că “se luptă să dea Ardealul ungurilor”
4668 afișări

Premierul Ungariei, Viktor Orban este nedumerit de reacţia preşedintelui Klaus Iohannis în ce priveşte autonomia Ţinutului Secuiesc, mai ales că îl respectă şi îl cunoaşte ca pe o persoană care îşi susţine principiile. Liderul de la Budapesta spune că Ungaria va reacţiona în consecinţă, însă abia după ce se va lămuri dacă e vorba de provocare, de un “accident” sau de o nouă strategie naţioanlă a României.

“Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea” a spus Viktor Orban la un post de radio ungar, potrivit Hirado.hu

Şeful executivului de la Budapesta a mai precizat că astfel de declaraţii nu a auzit venind din România “ nici măcar în cele mai tulburi perioadele antidemocratice”.

Reacţia vine după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Parlament o lege care acordă o mai mare autonomie Ţinutului Secuiesc, reproşându-le că “se luptă să dea Ardealul ungurilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici