Scutirile de la plata impozitelor locale pentru soţiile veteranilor de război, restabilite de Guvern

Guvernul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Fiscal pentru a reintroduce facilităţile fiscale acordate veteranilor de război, văduvelor de război, persoanelor persecutate din motive politice, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

1105 afișări
Imaginea articolului Scutirile de la plata impozitelor locale pentru soţiile veteranilor de război, restabilite de Guvern

Scutirile de la plata impozitelor locale pentru soţiile veteranilor de război, restabilite de Guvern

”În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, se va aplica scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere”, informează Guvernul.

Potrivit sursei citate, pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere.

În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deţinute în comun de soţi cu o terţă persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deţinută de categoriile sus menţionate şi de soţii sau soţiile acestora, nu şi terţilor.

Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ. Autorităţile locale au obligaţia să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soţii/soţiile persoanelor mai sus menţionate - pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă.

Premierul Dacian Cioloş anunţa, la începutul lunii august, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, că Guvernul va modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, în sensul corectării regimului facilităţilor pentru veterani, scopul acestui demers fiind "repararea" unei "greşeli făcute de guvernul Ponta şi votată în parlament". Ulterior, el a avertizat public că nu va mai accepta ca unii "să mineze terenul" şi să pună apoi problemele pe umerii tehnocraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici