Senatorii PSD, reuniţi în prezenţa lui Victor Ponta. Ilie Sârbu: Noul lider va trebui să mobilizeze grupul / Surse: PSD îl susţine pe Sârbu pentru o funcţie la Curtea de Conturi

Senatorii PSD s-au reunit, duminică, în şedinţa de grup, în care ar urma să se stabilească cine va prelua conducerea grupului după preconizata retragere a lui Ilie Sârbu. La întâlnire participă şi premierul Victor Ponta, el declarând la intrare că participă în calitate de prim-ministru, fără a face alte precizări. În deschiderea şedinţei, Ilie Sârbu a declarat că noul lider va trebui să mobilizeze grupul.

370 afișări
Imaginea articolului Senatorii PSD, reuniţi în prezenţa lui Victor Ponta. Ilie Sârbu: Noul lider va trebui să mobilizeze grupul / Surse: PSD îl susţine pe Sârbu pentru o funcţie la Curtea de Conturi

Senatorii PSD, reuniţi la Parlament, în prezenţa lui Victor Ponta. Ilie Sârbu: Noul lider va trebui să mobilizeze grupul

UPDATE 19:30 - Surse: Mihai Fifor, ales de senatorii PSD lider al gruplui

Mihai Fifor a fost ales, duminică, lider al grupului senatorilor PSD, după retragerea din această funcţie a lui Ilie Sârbu, el obţinând majoritatea voturilor colegilor săi şi câştigând în faţa lui Șerban Nicolae, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Mai multe informaţii, aici.

UPDATE 18:44 - Ponta: Ilie Sârbu dorea să renunţe la funcţie din decembrie

Premierul Victor Ponta a comentat, duminică, retragerea lui Ilie Sârbu din funcţia de lider al grupului senatorilor PSD, spunând că acesta ar fi dorit chiar de la finalul sesiunii trecute să renunţe la poziţie, însă a rămas lider la rugămintea sa.

Mai multe informaţii, aici.

UPDATE 18:00 - Surse: PSD îl susţine pe Ilie Sârbu pentru o funcţie la Curtea de Conturi

PSD îl susţine pe Ilie Sârbu pentru o funcţie la Curtea de Conturi, surse social-democrate declarând, pentru MEDIAFAX, că această opţiune este sprijinită de liderul interimar al partidului, Liviu Dragnea, prezent la şedinţa grupului senatorial.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea şi Victor Ponta, prezenţi la şedinţa senatorilor PSD, aflată în desfăşurare la Palatul Parlamentului, i-au mulţumit lui Ilie Sârbu pentru activitatea în calitate de lider al grupului.

UPDATE 17:40 - Ilie Sârbu: Noul lider va trebui să mobilizeze grupul

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, duminică, în deschiderea şedinţei de grup, că "noul lider" va trebui să-şi mobilizeze colegii pentru a nu mai exista situaţii în care legi sunt respinse din cauza prezenţei slabe.

"Mai cade câte o lege din cauza unui vot. Eu sper ca situaţia asta în sesiunea care urmează să se rezolve. E păcat ca toţi colegii care vin, că vin 84 şi un coleg nu vine şi cade legea. Cam asta am crezut eu că trebuie să le spun. Sigur, vom vedea în continuare noul lider cum reuşeşte să-şi îndeplinească atribuţiile şi să mobilizeze grupul, dar eu cred că aşa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine", a spus Sârbu.

Declaraţia lui Ilie Sârbu vine în contextul în care au fost vehiculate informaţii potrivit cărora se va retrage din funcţia de lider al grupului începând cu noua sesiune parlamentară. Până în acest moment, liderii PSD, în frunte cu preşedintele interimar Liviu Dragnea, au evitat să comenteze aceste informaţii.

Pe de altă parte, Sârbu a făcut şi un scurt bilanţ al activităţii grupului în ultima sesiune parlamentară, afirmând că social-democraţii s-au mobilizat foarte bine şi în Senat nu au trecut moţiunile simple ale opoziţiei, dar nici moţiunea de cenzură, iar acestea sunt "realizări care trebuie subliniate".

"Grupul, aşa cum a fost el şi cum este, este un grup compact, unit şi n-am avut niciodată probleme sau divergenţe între noi", a mai spus Ilie Sârbu.

La şedinţa grupului senatorilor PSD, care este în desfăşurare la Palatul Parlamentului, participă şi preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, precum şi premierul Victor Ponta.

Întrebat despre participarea sa la această şedinţă, Victor Ponta a declarat: "Cum adică de ce-am venit? Păi nu sunt prim-ministru?".

El a adăugat că va face declaraţii la finalul reuniunii.

La şedinţa senatorilor PSD, la care participă şi preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, ar urma să se stabilească cine va prelua conducerea grupului după preconizata retragere a lui Ilie Sârbu, printre posibilii candidaţi aflându-se Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae.

Potrivit unor surse social-democrate, în această şedinţă, actualul lider al senatorilor PSD, Ilie Sârbu, ar urma să îşi anunţe retragerea din această funcţie, apoi să fie ales un nou lider de grup.

Potrivit surselor citate, doi senatori PSD şi-au anunţat, informal, intenţia de a candida. Este vorba despre Mihai Fifor, preşedintele Comisiei pentru transporturi din Senat, şi Şerban Nicolae, senator PSD aflat la al doilea mandat. De asemenea, în PSD se vehiculează şi numele fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru o candidatură la şefia grupului din Senat.

Mihai Fifor, creditat de către unii social-democraţii cu cele mai multe şanse de a prelua conducerea grupului PSD din Senat, a fost propus şi pentru postul de ministru al Transporturilor, în locul lui Ioan Rus, însă nominalizarea sa a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, în iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici