Senatul dezbate luni acordul de asistenţă financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că proiectul de lege privind acordul de asistenţă financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova va ajunge, luni, în dezbaterea plenului Senatului, urmând ca în aceeaşi zi să fie transmis spre promulgare preşedintelui.

315 afișări
Imaginea articolului Senatul dezbate luni acordul de asistenţă financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova

Senatul dezbate luni acordul de asistenţă financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova

"La punctul 2 pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului am avut proiectul de lege privind acordarea ajutorului financiar în valoare de 150 de milioane de euro, ajutor rambursabil către Republica Moldova. (...) Am decis trimiterea la comisii pentru obţinerea cât mai repede a rapoartelor din partea comisiilor de specialitate", a declarat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a precizat că luni proiectul de lege va ajunge în plenul Senatului, urmând ca în aceeaşi zi să fie transmis preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Preşedintele Senatului a mai spus că a avut o discuţie cu prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, căruia i-a promis că Senatul va face toate demersurile pentru ca acest proiect de lege să fie aprobat cât mai repede.

Camera Deputaţilor a ratificat, marţi, Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova, semnat la Chişinău, la 7 octombrie 2015, potrivit căruia ţara noastră acordă un împrumut de 150 milioane de euro R.Moldova.

Potrivit Acordului, România, prin Ministerul Finanţelor, acordă Republicii Moldova o asistenţă financiară rambursabilă în sumă de 150 milioane de euro din disponibilităţile rezultate din procesul de privatizare înregistrate în soldul contului curent în valută deschis la BNR.

Destinaţia împrumutului este finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei de stat a Republicii Moldova. Asistenţa financiară rambursabilă se va acorda în tranşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici