Sorin Bota cere reducerea salariilor parlamentarilor cu 25 %, iar banii să ajungă la sănătate

Deputatul independent de Maramureş, Sorin Bota, cere Parlamentului să fie reduse salariile aleşilor cu 25%, iar banii să ajungă la sănătate şi econnomie.

589 afișări
Imaginea articolului Sorin Bota cere reducerea salariilor parlamentarilor cu 25 %, iar banii să ajungă la sănătate

Sorin Bota cere reducerea salariilor parlamentarilor cu 25 %, iar banii să ajungă la sănătate

Potrivit unui comunicat transmis joi de Sorin Bota, economia creată în acest fel la bugetul de stat ar trebui redistribuită redresarea sistemului sanitar, dar şi a celui economic.

„Având în vedere realitatea dureroasă cu care ne confruntăm în ultimele zile, contaminarea la nivel comunitar cu virusul COVID-19, am solicitat conducerii Parlamentului (Senat şi Camera Deputaţilor), ca valoarea salariului, până la reluarea activităţii din Bucureşti, să fie pentru toţi colegii parlamentari, dar şi pentru ceilalţi funcţionari parlamentari, în procent de 75% din salariul actual. Doresc ca economia creată în acest fel la bugetul de stat, să fie redistribuită în mod inteligent, banii să fie folosiţi în mod strict pentru redresarea sistemului sanitar, dar şi a celui economic”, se arată în comunicat.

Bota susţine că, în acest fel, şi parlamentarii pot contribui la echilibrarea situaţiei actuale, fără precedent.

Deputatul propune, de asemenea, Guvernului să ia decizia fermă de a nu mai plimba personalul TESA ce lucrează în sistemul de stat, la muncă, în condiţiile în care pot să muncească de acasă.

„E o decizie ce trebuie asumată la acest nivel, nu la nivel local, unde în mod evident incompetenţa unor şefi fără putere decizională expune inutil angajaţii. Luptăm pe picior de egalitate cu acest virus”, a conchis Sorin Bota.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici