Dragnea: Toţi miniştrii, inclusiv Grindeanu, au demisiile în alb la partid; nu le voi activa | Premierul: Este important să transmitem un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că toţi miniştrii, inclusiv premierul Sorin Grindeanu, au depuse la partid demisiile în alb încă din momentul formării Cabinetului, el menţionând că nu are de gând să le activeze, întrucât nu i se pare o procedură corectă. Primul ministru Sorin Grindeanu a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că pe plan internaţional este important să se transmită un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei, stabilitate fără de care economia nu poate funcţiona.

750 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Toţi miniştrii, inclusiv Grindeanu, au demisiile în alb la partid; nu le voi activa | Premierul: Este important să transmitem un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei

Sorin Grindeanu: Este important să transmitem un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei

Solicitat să comenteze declaraţia ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, potrivit căreia demisia sa în alb se află la PSD de când a preluat mandatul, şi întrebat dacă şi ceilalţi miniştri au procedat la fel, Dragnea a răspuns că toţi miniştrii au depus astfel de demisii în alb, într-un "moment de efuziune", când s-a format Cabinetul.

„Toţi (au depuse demisiile în alb, n.r.) atunci când şi-au primit mandatele. Nici nu ştiu unde sunt depozitate aceste demisii în alb. Ei au făcut gestul ăsta, dar eu nu le folosesc”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă şi premierul Grindeanu are depusă demisia în alb, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Din câte am auzit, da (şi Grindeanu, n.r.) dar eu nu le folosesc pentru că nu cred că asta e o procedură corectă. Adică nu mă duc şi le iau din sertar şi le pun data. Eu nu procedez aşa. Am mai avut un caz de genul ăsta...”, a spus Dragnea.

„Nu mă interesează acele demisii în alb. Cine vrea să-şi dea demisia - trebuie să fie un act asumat şi explicat, nu o demisie lăsată în alb care este activată”, a spus Dragnea.

Grindeanu: Este important să transmitem un mesaj de unitate

“România este un partener important pentru Franţa, fapt subliniat şi de premierul francez. Mai mult, primul ministru francez mi-a dat asigurări că Franţa susţine efortul României de a obţine ridicarea MCV, dar şi aderarea la spaţiul Schengen. De asemenea, ne susţine pentru aderarea la OCDE. Am discutat împreună cu premierul francez despre întărirea parteneriatului strategic şi a relaţiilor economice şi sper să-l avem pe premierul francez cât mai curând la Bucureşti”, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de vineri, primul ministru, Sorin Grindeanu, făcând referire la recenta vizită pe care a făcut-o în Franţa.

Acesta a subliniat că: „Pe plan internaţional este extrem de important să demonstrăm că suntem o naţiune europeană puternică. La fel de important este să transmitem un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei, având în vedere că acesta este unul din atuurile României. Suntem o oază de stabilitate în această regiune şi fără această stabilitate economia nu poate funcţiona”.

Referitor la raportul Institutului European de Statistică făcut public joi, Sorin Grindeanu a spus că: „Mă bucură că Eurostat confirmă ceea ce noi am spus şi anume că avem o creştere economică pe primul trimestru de 5,7%, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere economică de la nivelul UE. Vreau să subliniez că cea mai mare contribuţie la această creştere economică, conform aceloraşi date, a fost dată de industrie, 1,5 puncte procentuale, şi nu de consum care a avut o contribuţie de doar 1,4. Lucrurile sunt cât se poate de clare mai ales pentru cei care au contestat aceste date”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici