Sorin Grindeanu, mesaj pentru contestatarii rezultatului evaluării procurorilor-şefi: Poate că e un lucru nou ca un ministru al Justiţiei să-şi permită să facă ce spune legea

Premierul Sorin Grindeanu le-a transmit, joi, după şedinţa Executivului, contestatarilor rezultatului evaluării procurorilor-şefi făcută de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că acesta era singurul în măsură să facă acest lucru, nu premierul, preşedintele Camerei Deputaţilor sau cel al Senatului.

1256 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu, mesaj pentru contestatarii rezultatului evaluării procurorilor-şefi: Poate că e un lucru nou ca un ministru al Justiţiei să-şi permită să facă ce spune legea

Sorin Grindeanu: Poate că e un lucru nou ca un ministru al Justiţiei să-şi permită să facă ce spune legea (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

"Intră în prerogativele ministrului Justiţiei să facă această evaluare. Poate că e un lucru nou ca un ministru al Justiţiei să-şi permită să facă ce spune legea, să evalueze activitatea Parchetului General, a DNA şi a altor structuri. Uite că mai încercăm să aplicăm şi ceea ce scrie în lege, anume prerogativele pe care le are ministru de a face aceste evaluări. E un lucru nou! E o evaluare făcută de cel care trebuia să o facă şi nu de către prim-ministru şi nici de către preşedintele Camerei, preşedintele Senatului sau preşedintele României. Conform legii ministrul Justiţiei trebui să facă această evaluare şi a făcut-o", a subliniat premierul Grindeanu, întrebat dacă este pregătit să-i înfrunte pe cei care contestă rezultatul evaluării activităţii procurorului general şi a şefei DNA.

Ca reacţie la afirmaţiile fostului preşedinte al PSD, Adrian Năstase, Grindeanu a spus că ceea ce trebuie să facă Tudorel Toader în perioada următoare e ceea ce s-a angajat în momentul în care a acceptat să devină ministru - politica în acest domeniu, un domeniu care face parte din politica guvernamentală.

"Legat de menţiunile domnului Adrian Năstase, o să-l contrazică domnul ministru Tudorel Toader, pentru că are cel puţin două lucruri la care s-a angajat - acel pachet legat de situaţia din penitenciare, care cuprinde şi legea graţierii şi alte măsuri, precum şi punerea în concordanţă a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Sunt lucruri care ţin de gestiunea Ministerului Justiţiei şi pe care domnul ministru aceste lucruri o să le facă în perioada următoare", a spus premierul.

Premierul a evitat să comenteze poziţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care s-a declarat dezamăgit de Raportul prezentat de Tudorel Toader privind şefii Parchetelor.

"Nu o să-mi dau cu părerea despre părerea cuiva. Dar am auzit că domnul preşedinte Liviu Dragnea îşi va spune punctul de vedere la sfârşitul acestui proces de evaluare. Am văzut că a făcut acest lucru", a spus Grindeanu, admiţând că "a luat act" de afirmaţiile lui Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici