Starea româncei RĂNITĂ în atentatul de la Londra este mai bună. Prietenul ei a fost externat/ Tânărul se pregătea să o ceară în căsătorie în ziua atacului

Tânăra rănită în atentatul de la Londra se află în continuare în stare gravă, dar au fost înregistrate evoluţii pozitive, a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, Ambasada României în Regatul Unit.

9793 afișări
Imaginea articolului Starea româncei RĂNITĂ în atentatul de la Londra este mai bună. Prietenul ei a fost externat/ Tânărul se pregătea să o ceară în căsătorie în ziua atacului

Starea româncei RĂNITĂ în atentatul de la Londra este mai bună. Prietenul tinerei a fost externat

Prietenul tinerei a fost externat şi este în afara oricărui pericol.

"Cetăţeanul român rănit în incident a fost externat şi se află în afara oricărui pericol, în timp ce partenera acestuia se află sub îngrijire medicală. Starea sa, deşi rămâne în continuare gravă, este stabilă, fiind înregistrate unele evoluţii pozitive.Ambasada României, împreună cu autorităţile britanice, acordă familiei întreaga asistenţă necesară. Eventuale informaţii viitoare legate de starea de sănătate a pacientei vor fi aduse la cunoştinţa publicului doar cu acordul familiei", precizează misunea diplomatică română.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că iubitul tinerei se pregătea să o ceară în căsătorie pe aceasta la momentul accidentului, conform The Independent.

Românca aruncată în apele râului Tamisa în timpul atacului terorist de miercuri nu a sărit în mod voit de pe podul Westminster pentru a scăpa din faţa maşinii teroristului, ci a fost azvârlită în ape de forţa vehiculului, potrivit unui diplomat.

Andreea Cristea, arhitectă de naţionalitate română în vârstă de 29 de ani, a fost găsită în apă la puţin timp după atac. În încurcătura produsă, au apărut informaţii că aceasta ar fi sărit de pe pod pentru a scăpa cu viaţă din faţa maşinii.

Ambasadorul român Dan Mihalache a clarificat că Andreea Cristea a fost „practic aruncată” în râu de maşină. Acesta a adăugat că femeia se afla în vacanţă în Londra alături de prietenul său,  Andrei Burnaz, pentru a sărbători ziua sa de naştere. Diplomatul a precizat că Burnaz, inginer, plănuise să o ceară în căsătorie pe iubita sa chiar în ziua atacului terorist.

Vineri după amiază, Andreea Cristea şi-a redobândit cunoştinţa, fiind stabilizată după o operaţie asupra unui cheag de sânge pe creier.

Andrei Burnaz a fost tratat în spital pentru o fractură la picior.  Într-un video se poate vedea momentul dramatic în care este surprinsă căderea româncei. Dan Mihalache a declarat pentru BBC că: „Este un miracol că a supravieţuit. A fost practic aruncată în Tamisa.”

"Erau turişti, veniseră să sărbătorească o zi de naştere. El intenţiona să o ceară în căsătorie chiar în aceeaşi zi cu atacul, şi din păcate, ăsta a fost destinul”.

Imediat după încheierea atacului, oficialii autorităţii portuare au declarat că au scos din apă o femeie rănită, dar în viaţă, aceasta fiind tratată pentru răni grave.

Râul a fost închis traficului maritim, cu excepţia urgenţelor, după atac.

Un şofer de autobuz din Londra, care a descris panica după atac, a declarat că era conştient că a căzut cineva în râu: „Imediat ce i-am scos pe toţi din autobuz, am auzit pe cineva ţipând că soţia sa a sărit în râu pentru a evita să fie lovită”, a spus Michael Adamou pentru The Independent.

Un atac terorist a zguduit miercuri Londra, după ce un islamist născut în Marea Britanie a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane, pe Podul Westminster din Londra, după care l-a înjunghiat pe un poliţist la intrarea în curtea Parlamentului britanic. Islamistul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine. Patru persoane au fost ucise în atentat - agentul de poliţie Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, Kurt Cochran, un turist în vârstă de 54 de ani din SUA, Aysha Frade, o profesoară de 43 de ani din Spania şi un bărbat în vârstă de 75 de ani care fusese internat în spital în stare gravă. Alte cel puţin 30 de persoane au fost rănite în atacul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

În atacul din Londra, doi români au fost victime ale atacatorului care a intrat cu maşina în pietonii de pe podul Westminster. Românca rănită în atacul de la Londra, o arhitectă de 29 de ani, era în vacanţă cu logodnicul ei care îşi sărbătorea ziua de naştere, însă nu se ştie dacă acesta a fost aruncată în râul Tamisa în urma impactului sau dacă a sărit în apă de teamă.

Poliţia a salvat-o din râu pe româncă după atac, iar acum se află în stare gravă la spital, fiind supusă unei operaţii pe creier, după ce medicii i-au depistat un cheag de sânge. Partenerul ei a fost de asemenea transportat la spital cu un picior fracturat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici