Tăriceanu: Nu suntem legaţi ombilical de guvernare. Sunt colegi nemulţumiţi care îmi zic să ieşim

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că ALDE nu e legat „ombilical” de guvernare. El a adăugat că dacă PSD nu împarte responsabilităţile şi ia decizii singur atunci ALDE ar putea să renunţe la a avea portofolii guvernamentale.

1176 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu suntem legaţi ombilical de guvernare. Sunt colegi nemulţumiţi care îmi zic să ieşim

Tăriceanu: Nu suntem legaţi ombilical de guvernare. Sunt colegi nemulţumiţi care îmi zic să ieşim

„Dacă până acum coaliţia nu a funcţionat la parametrii optimi nu vă aşteptaţi ca după camania electorală situaţia să se amelioreze. Riscurile sunt să se deterioreze şi mai mult situaţia care de multe ori e foarte tensionată. Sunt colegi de-ai mei care au cerut mai mult sau mai puţin să ieşim de la guvernare. Sunt colegi care nu cred că mai are vreun sens. Nu e problema de scârbit, dar sunt nemulţumiţi că la nivel local de exe mplu coaliţia de la nivel central trebuia replicată la nivel local prin constituirea de majorităţi în Consiliile Judeţene, municipale, comunale. Sunt câteva locuri unde sunt coaliţii făcute între PNL şi PSD. Colegii mei îmi spun că nu are sens să mai rămânem. Nu suntem legaţi ombilical de guvernare. Unii din colegii mei fac o analiză greşită. Funcţia de preşedinte al Senatului este una onorantă pentru mine, dar nu sunt legat de chestia asta. Nici colegii mei nu s-au născut miniştrii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la TVR 1.

Liderul ALDE a afirmat că responsabilitatea actului de guvernare ar trebui să fie pentru ambele partide din coaliţie, nu doar pentru PSD.

„Argumentele pe care le-am dat colegilor de a rămâne în continuare la guvernare au fost în special bazate pe ideea de a menţine stabilitatea politică şi de a demonstra că avem responsabilitatea actului de guvernare. Subliniez ceva şi vreau să fiu bine înţeles. Nu fac din guvernare o profesie nici pentru mine nici pentru colegii mei. Avem o responsabilitate, dar această responsabilitate trebuie să se regăsească şi la parteneri, ăn ceea ce priveşte atitudinea comună în faţa actului de guvernare. Dacă nu împărţim responsabilităţile şi PSD ia deciziile că e partidul mare atunci noi avem şi posibilitatea să spunem -Ok, nicio problemă...”. Sunt obligat să fac această constatare pentru că nu văd că există în mintea tuturor conştiinţa faptului că formăm o coaliţie. Coaliţia discută şi ia decizii împreună. Văd anumite sincope”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului s-a arătat nemulţumit de faptul că nu a fost consultat cu privire la rectificarea bugetară anunţată de Guvern.

„Se discută rectificarea bugetară. Era normal să primesc o variantă, să fac o analiză şi să venim cu comentarii sau propuneri. Am văzut doar o lungă list de amputări bugetare. Nu ştiu care este logica care stă la baza rectificării bugeetare”, a subliniat Tăriceanu.

Taguri:
tăriceanu,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici