Video Tudose şi Ţuţuianu dau asigurări că pensiile militarilor nu vor fi diminuate deşi au cauzat "hemoragii extraordinare în sistemele militare"

Premierul Mihai Tudose a ţinut, în şedinţa de joi a Executivului, să respingă informaţiile potrivit cărora pensiile militarilor vor fi diminuate, precizând că acestea au cauzat "hemoragii extraordinare în sistemele militare".

2084 afișări

”Celebrele pensii militare au cauzat ca nişte hemoragii extraordinare în sistemele militare, că toată lumea vea să iasă la pensie acum, să nu se modifice legea ca să nu cumva să n-o mai prindă pe aia bună şi pleacă mii de oameni din sisteme la vârste la care abia acum trebuiau să aducă plusvaloarea în sistemele din care fac parte. Nu se va întâmpla aşa ceva", a declarat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei Guvernului.

El a precizat că ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a găsit o formulă prin care acest sistem al pensiilor militare să rămână în vigoare indiferent de ceea ce se întâmplă cu Legea pensiilor.

"Asistăm la o plecare masivă din sistemul militar a unor oameni care sunt la nivelul maxim de competenţă profesională şi care pot să aducă un plus organismului militar. Vreau să vă rog să fim de acord cu câteva principii astăzi şi, sigur, să continuăm discuţiile apoi cu Ministerul Muncii şi celelalte instituţii importante. În primul rând, pensiile militare care sunt plătite din bugetul Ministerului Apărării şi nu din bugetul asigurărilor sociale. Este o situaţie similară în toate ţările membre NATO şi UE. În al doilea rând, situaţia modificării actualei legi a pensiilor militare, noi suntem de părere că trebuie păstrat acelaşi algoritm de calcul al pensiei. În al treilea rând, valoarea pensiei nu va depăşi sută la sută din baza de calcul şi nu vor fi afectate pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală. Pentru că am simţit nevoia să facem aceste precizări pentru a lămuri pe cei din sistemul militar că nu avem intenţia să creăm probeleme suplimentare care să genereze plecări din sistem", a declarat ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici