Vicepreşedinte PNL: DNA să verifice sumele alocate de CJ Cluj, primarii trecuţi la PSD au primit mulţi bani

Vicepreşedintele PNL, senatorul Alin Tişe, cere DNA să verifice alocările de sume de la Consiliul Judeţean Cluj pentru comune conduse de primari care au trecut la PSD în urma OUG 55, întrucât banii primiţi de primarii care au trecut la PSD sunt mult mai mulţi decât sumele date celorlalţi edili.

297 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PNL: DNA să verifice sumele alocate de CJ Cluj, primarii trecuţi la PSD au primit mulţi bani

Vicepreşedinte PNL: DNA să verifice sumele alocate de CJ Cluj, primarii trecuţi la PSD au primit mulţi bani (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PSD a dat bani contra voturi, fiind vorba despre "un caz tipic în care primarii au fost recompensaţi pentru voturile aduse”.

"OUG nr. 55/ 2014 privind migraţia aleşilor locali a produs rezultate la Cluj, în condiţiile în care primarii migratori care au trecut la PSD au primit sume mult mai mari decât restul primarilor social-democraţi. A fost recompensată activitatea lor politică, pentru numărul de voturi aduse candidatului Victor Ponta. Este vorba de mită electorală evidentă, PSD a dat bani contra voturi, e un caz tipic în care primarii au fost recompensaţi pentru voturile aduse. Solicit instituţiilor statului, DNA, Parchete, să verifice dacă există o legătură între voturile aduse lui Ponta de aceşti primari migratori şi alocările de bani de la CJ", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, comunele Sânmartin, Jichişu de Jos şi Bonţida, conduse de primari care au trecut la PSD, au primit sume duble faţă de cele alocate altor comune cu primari social-democraţi.

"Primarii migratori au primit peste 40 de milioane de lei, în timp ce restul au primit circa 20 de milioane de lei, deşi comunele conduse de aceşti primari care au trecut la PSD au o populaţie de 1.500 de persoane, iar altele au 5.000 de persoane. S-au dat sume mai mari chiar decât a primit municipiul Gherla. Nu există nicio justificare legală de ce o comună cu 1.500 de oameni, condusă de un primar migrator, a primit aproape dublu faţă de una cu primar PSD care nu a fost migrator”, a spus senatorul PNL.

Primarii din comunele Bobâlna şi Jichişu de Jos au trecut de la PDL la PSD, iar cel de la Sânmartin de la PNL la PSD.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, candidatul PSD Victor Ponta a câştigat în faţa lui Klaus Iohannis doar în patru din cele 77 de localităţi ale judeţului Cluj, respectiv în comunele Bobâlna, Cămăraşu, Jichişu de Jos şi Sânmartin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici