Vicepreşedinte PNL: Modificarea Codului Fiscal, prima măsură fiscală a PNL când va fi la guvernare

Prima măsură de ordin fiscal pe care PNL o va lua atunci când va ajunge la guvernare va fi să modifice Codul Fiscal, introducând totodată o reglementare care va presupune ca acesta să nu mai fie modificat decât în cazuri excepţionale, timp de cinci ani.

74 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PNL: Modificarea Codului Fiscal, prima măsură fiscală a PNL când va fi la guvernare

Vicepreşedinte PNL: Modificarea Codului Fiscal, prima măsură fiscală a PNL când va fi la guvernare (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, fost preşedinte al ANAF, a declarat într-o conferinţă de presă la Timişoara că PNL va stabili noi niveluri ale impozitului pe profit, accizelor, TVA, contribuţiilor sociale, garantând, totodată, că acestea nu se vor mai modifica timp de cinci ani, decât în cazuri excepţionale.

"Numai în cazuri excepţionale se pot face modificări la începutul anului fiscal, odată cu adoptarea Legii bugetului de stat. Cazuri excepţionale însemnând o criză economică mondială. Noi vom stabili un anumit nivel al impozitului pe profit, al accizelor, al TVA, contribuţiilor sociale şi garantăm că timp de cinci ani nivelul acestor taxe nu se modifică", a afirmat Chiţoiu

El a precizat că una din principalele probleme ale domeniului economic din România, la ora actuală, este faptul că "nu există predictibilitate în ceea ce priveşte politica fiscală" şi a explicat că este nevoie de o politică fiscală "flexibilă", care să fie în folosul mediului de afaceri, şi de găsirea unui nivel optim de impozitare astfel încât contribuabilii să îşi plătească obligaţiile la buget şi să nu recurgă la evaziune fiscală.

Chiţoiu a menţionat că acest pachet de măsuri de stimulare a economiei va fi pregătit în momentul în care PNL va ajunge la guvernare şi va fi adoptat chiar şi prin asumarea răspunderii.

"În momentul în care ajungem la guvernare, automat vom avea pachetul de măsuri deja pregătit, cu toate calculele făcute, cu influenţele asupra mediului bugetar şi impactul asupra mediului de afaceri. Depinde de caracterul actului normativ modificat, dacă acesta are putere de lege, va fi modificat prin Ordonanţă de Urgenţă, dacă are caracter de HG, prin HG. Dar poate fi şi un pachet de măsuri adoptat prin asumarea răspunderii", a conchis vicepreşedintele PNL.

Fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, care este membru în Biroul Politic Central al PNL, şi vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a fost preşedinte ANAF, s-au aflat, vineri, la Timişoara, unde s-au întâlnit la Centrul Regional de Afaceri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici