Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, după ce filiala Sibiu a ironizat numele lui Iohannis, Barna şi Orban: Partidul nu îşi asumă

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat, joi, la RFI, că partidul nu îşi asumă mesajele filialelor care au postat mesaje xenofobe la adresa lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi Dan Barna.

1096 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, după ce filiala Sibiu a ironizat numele lui Iohannis, Barna şi Orban: Partidul nu îşi asumă

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, după ce filiala Sibiu a ironizat numele lui Iohannis, Barna şi Orban: Partidul nu îşi asumă

„Eu nu am văzut, sincer, la ce vă referiţi (...). Eu nu ştiu să fie un lucru generalizat la nivelul PSD. De exemplu, în Maramureş, noi nu am folosit astfel de mesaje, la care faceţi dvs. referire, în schimb am văzut foarte multe mesaje care atacă sub centură candidatul PSD, de foarte multe ori nemeritat. La acestea nu facem referire. Eu nu cred că se mai folosesc astăzi în România mesaje xenofobe, România este o ţară tolerantă, foarte tolerantă chiar, cu minorităţile naţionale (...). Sunt opinii punctuale ale unor membri PSD”, a spus Gabriel Zetea, la RFI.

Întrebat dacă PSD îşi asumă aceste mesajele filialelor la adresa lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi Dan Barna, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: „Evident că nu, nu poţi să-ţi asumi un astfel de mesaj, dar opinia fiecăruia până la urmă şi-o exprimă fiecare după cât poate”.

Gabriel Zetea a adăugat că Guvernul Orban ar trebui să se preocupe de guvernare, nu să atace PSD.

„Eu mă gândesc că totuşi, Guvernul nou instalat, condus fie de Ludovic Orban, fie de Klaus Iohannis, că nu mai ştim, că deja şedinţele de Guvern sunt prezidate de preşedintele Klaus Iohannis, ar trebui să se preocupe de guvernare, să vadă cum îşi implementează propriul lor program de guvernare. E luna noiembrie, totuşi, să nu uităm. Eu nu cred că ar trebui să stea conturile pline ale Trezoreriei, că dacă vorbim despre investiţii, trebuiau deja să fie cheltuiţi banii respectivi, pentru că nu cred că poţi să lucrezi în luna noiembrie şi decembrie, se lucrează vara, aşadar este normal să se cheltuie banii (...). Mai puţin cu criticile la adresa PSD-ului şi să vedem ce pot să facă ei”, a subliniat vicepreşedintele PSD.

Reprezentanţii PSD Sibiu i-au criticat pe Klaus Werner Iohannis, Ludovic Orban şi Dan Barna, oameni politici cu nume străine care au ironizat-o pe Viorica Dăncilă pentru că poartă numele Vasilica.

„Nume românesc versus nume de străin. Vasile versus Iohannis, Orban şi Barna Iohannis, PNL şi USR ne jignesc românii! Am observat în mai multe "ieşiri" ale domnilor Iohannis, Orban şi Barna cum aceştia ironizau numele Vasile doar din simplu motiv că cel de al doilea nume al premierului Viorica Dăncilă este Vasilica. Le atragem atenţia domnilor Ludovic Orban, Klaus Werner Iohannis şi Barna că membri PSD nu au ironizat numele de origine străină, adică ungară şi germană pe care aceştia le poartă. Nu vom tolera atitudinea sfidătoare a acestor aşa-zişi lideri care au reuşit să-i manipuleze pe români cu tupeu şi lipsă de bun simţ”, au transmis reprezentanţii PSD Sibiu, miercuri, pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Reprezentanţii PSD Sibiu mai spun că România nu poate fi normală dacă cei de la conducere nu simt româneşte.

Liderul PSD Sibiu Bogdan Trif a explicat, într-o intervenţie telefonic la Digi 24, că postarea era menită să atragă atenţia că partidelor care au prezidenţiabili contracandidaţi ai Vioricăi Dăncilă că numele de Vasile îl au 600.000 de români, iar formaţiunile acestea jignesc cetăţenii ţării.

Taguri:
zetea,
psd,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici