Vosganian: Dacă bugetul vine cu scăderi la ministere, PNL este dispus să voteze împotrivă

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, că PNL ar putea vota împotriva bugetului de stat pe 2011 dacă acesta va cuprinde scăderi la diverse ministere.

8 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Dacă bugetul vine cu scăderi la ministere, PNL este dispus să voteze împotrivă

Vosganian: Dacă bugetul vine cu scăderi la ministere, PNL este dispus să voteze împotrivă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Vosganian a declarat, într-o conferinţă de presă, că liberalii preferă să voteze împotrivă decât să susţină adoptarea unui buget "prost croit".

"Este posibil ca bugetul să vină în decembrie la Parlament. Tactica Guvernului este să ne preseze, să spună că nu mai e timp, astfel încât bugetul să se voteze foarte repede. Nu vom face acest lucru, nu suntem dispuşi să fuşerim, să facem o dezbatere superficială, numai pentru că nu mai este timp. Nu noi suntem răspunzători că s-a întâmplat asta. Dacă bugetul vine cu scăderi la Educaţie, la Cultură, Sănătate, cu batjocura salariaţilor bugetari, suntem dispuşi să votăm împotriva Legii bugetului, mai bine să nu avem încă buget, decât să avem un buget prost croit şi care să creeze confuzii", a afirmat Vosganian.

Acesta a adăugat că i-a avertizat pe parlamentari PNL să nu facă negocieri personale la Legea bugetului.

"Nu vom accepta niciun fel de negociere privind interese locale şi care să creeze o indulgenţă a parlamentarilor noştri. Nu ne negociem votul", a spus Vosganian.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara, luni, după întâlnirea cu reprezentanţii partidelor de opoziţie, că PSD, PNL şi PC vor avea un set comun de amendamente la Legea bugetului, referitoare la definirea principiilor de finanţare pe anul fiscal 2011.

"În ceea ce priveşte Legea bugetului, îi cerem premierului Boc să remarce că au trecut 30 de zile de când avea obligaţia legală să aducă proiectul de buget în Parlament, de pe 15 octombrie, ca să avem ce să dezbatem. Între timp, un grup de specialişti PSD, PNL şi PC vor lucra la un set de amendamente comun care să definească principiile de finanţare în 2011", spunea Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, cele trei formaţiuni de opoziţie au convenit să îşi menţină amendamentele susţinute la Senat la Legea pensiilor şi în Camera Deputaţilor, amendamente care stipulează ca punctul de pensie să aibă o valoare de 45% din salariul mediu brut, iar vârsta de pensionare să fie de 60 de ani la femei şi de 64 de ani la bărbaţi.

La rândul său, liderul PC Daniel Constantin spunea că reprezentanţii PSD, PNL şi PC, care au avut, luni, consultări, la Parlament, au convenit să înfiinţeze o comisie formată din membri ai celor trei partide, care să stabilească un set de principii, direcţii principale de finanţare care vor fi cuprinse, ca alternativă, la legea bugetului pe 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici