- Home
- Sănătate
- (13.05.2023, 07:43)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperirea chinezilor: alimentele prăjite cresc riscul de anxietate şi de depresie
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Zhejiang, aceste alimente produc substanţe chimice dăunătoare sănătăţii mintale.
1395 afișări
Descoperirea chinezilor: alimentele prăjite cresc riscul de anxietate şi de depresie
Mâncarea prăjită a fost întotdeauna o tentaţie delicioasă de ţinut sub control: pe atât de bună, pe atât de riscantă pentru sănătatea oamenilor.
Un studiu recent al Universităţii Zhejiang, China, bazat pe date din Regatul Unit, a evidenţiat modul în care alimentele prăjite pot afecta şi sănătatea mintală a oamenilor, crescând riscul de a suferi de anxietate şi de depresie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lungmertrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat la Cannes. Irina Margareta Nistor: „Filmul o să fie primit cu foarte multă curiozitate”
-
Cîrstoiu: Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată
-
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
-
Arafat, despre misiunile pompierilor din vară: Patru săptămâni în Franţa, şase în Grecia
Studiul s-a concentrat asupra modului în care procesul de prăjire poate modifica compoziţia nutriţională a alimentelor, producând substanţe chimice dăunătoare sănătăţii.
Acrilamida, luată în vizor
Acrilamida a fost legată de obezitate, sindrom metabolic şi tulburări neurologice. De altfel, studiul afirmă că expunerea cronică la această substanţă afectează negativ metabolismul sfingolipidelor şi fosfolipidelor, care joacă un rol cheie în dezvoltarea simptomelor anxioase şi depresive.
De fapt, acrilamida a indus neuroinflamaţie şi a afectat permeabilitatea barierei hemato-encefalice. Prin urmare, cercetătorii au evidenţiat modul în care acrilamida declanşează aceste mecanisme de anxietate şi depresie.
De ce ar trebui redusă
Acrilamida periculoasă se formează în timpul coacerii, rumenirii sau prăjirii de cereale, cafea sau cartofi. Această substanţă este considerată cancerigenă şi ar trebui redusă în conformitate cu Directiva UE (UE) 2017/2158, care este în vigoare încă de la începutul anului 2018.
Producătorii de alimente, precum şi restaurantele şi operatorii de fast-food trebuie să ia măsuri pentru a îndeplini cerinţele şi pentru a evita problemele la monitorizarea alimentelor.
Date din Marea Britanie
Cercetătorii au analizat date de la 140.728 de persoane din Marea Britanie, concentrându-se pe corelaţia dintre consumul de alimente prăjite şi incidenţa anxietăţii şi a depresiei pe o perioadă medie de 11 ani, identificând 8.294 de cazuri de anxietate şi 12.735 de depresie.
Cercetările au arătat că cei care consumau mai mult de o porţie de mâncare prăjită pe zi aveau un risc cu 12% mai mare de a dezvolta tulburări de anxietate şi un risc cu 7% mai mare de depresie.
Citește pe alephnews.ro: Sunt europarlametari, dar doar cu numele. Cine sunt românii care au lipsit la voturile din Parlamentul European
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cei mai mari economişti maghiari: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România! Avantajul semnificativ al Ungariei faţă de România la dezvoltare calitativă nu mai există“
Citește pe www.zf.ro: Adevărul de pe stradă: Câte maşini sunt de fapt în Bucureşti.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Unul dintre cei mai mari economişti maghiari: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România! Avantajul semnificativ al Ungariei faţă de România la dezvoltare calitativă nu mai există“
De ce să te duci să lucrezi la H&M la Londra, pe 1.800 de lire sterline, când aceiaşi bani îi obţii la Bucureşti, într-o trattorie, şi ai costurile vieţii mult mai reduse, începând cu chiria?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
CANCAN.RO
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe