Mii de oameni sunt izolaţi în Mallorca din cauza unui focar de Covid-19

  • Autorităţile sanitare din localitatea spaniolă au efectuat teste în masă pe elevi şi studenţi.
  • Pentru sute de persoane, excursia de final de an s-a întrerupt din cauza unui focar de coronavirus.
  • Marea Britanie adăugase insulele mediteraneene pe lista sa „verde” de destinaţii de călătorie sigure.
899 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni sunt izolaţi în Mallorca din cauza unui focar de Covid-19

Mii de oameni sunt izolaţi în Mallorca din cauza unui focar de Covid-19

Autorităţile din Mallorca, Spania, izolează sute de liceeni în hoteluri, după sărbătoarea care a marcat sfârşitul anului şcolar. Bucuria s-a terminat, însă, repede, după izbucnirea unui focar de COVID-19.

Numărul persoanelor infectate a depăşit 800 în diverse regiuni ale ţării. Zeci de adolescenţi testaţi pozitiv sunt încă pe insulă. 

LUIS BAENA MARCOS, avocat:
”Carantina este obligatorie numai până când se obţine un rezultat negativ al testului şi ştim că unii dintre tineri au avut PCR şi chiar testele antigenice, revin cu rezultate negative, şi sunt încă în carantină obligatorie. Considerăm acest lucru ilegal şi ar putea reprezenta o infracţiune”.

Autorităţile sanitare din Mallorca au efectuat teste în masă pe sute de studenţi. Tinerii au ajuns la Mallorca prin intermediul unei agenţii care a organizat excursia de final de an. Însă, măsurile sanitare au fost uitate. Se pare că focarul s-a răspândit pe măsură ce sute de tineri petrecăreţi s-au adunat la un concert şi petreceri de stradă. 

PATRICIA GOMEZ PICARD, ministru regional al sănătăţii din Insulele Baleare:
”Vreau să vă reamintesc că, călătoriile (studenţilor) trebuie să fie planificate cu responsabilitate individuală şi colectivă. Am avut un an foarte dur, 845 de oameni au murit în aceste insule. Toţi am suferit mult”.

Spania a anunţat că, începând de joi, cei care vor din Regatul Unit în Insulele Baleare vor trebui să demonstreze că au schema completă de vaccinare sau să prezinte dovada unui test PCR negativ.

Marea Britanie a adăugat săptămâna trecută insulele mediteraneene, care includ Mallorca şi Ibiza, pe lista sa „verde” de destinaţii de călătorie sigure. Decizia a fost luată pe fondul presiunii companiilor aeriene şi companiilor de turism pentru a relaxa restricţiile COVID-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici