Oameni morţi după ce au băut spirt contrafăcut. Concentraţia alcoolului metilic din aceste sticle era de 300 de ori mai mare faţă de o doză letală

  • Medicii legişti din Iaşi spun că pe sticlele de spirt contrafăcut scria că are doar alcool etilic
  • În realitate, substanţa de bază era alcoolul metilic
  • La Iaşi se fac două exhumări pentru a se afla dacă alte două persoane au murit tot din cauza intoxicaţiei cu alcool metilic
6291 afișări
Imaginea articolului Oameni morţi după ce au băut spirt contrafăcut. Concentraţia alcoolului metilic din aceste sticle era de 300 de ori mai mare faţă de o doză letală

Oameni morţi după ce au băut spirt contrafăcut. Concentraţia alcoolului metilic din aceste sticle era de 300 de ori mai mare faţă de o doză letală

 
Alcoolul metilic din sticlele de spirt produse la în zona Capitalei era în doze letale. Asta spun medicii legişti de la Iaşi care au analizat substanţele. 10 persoane au murit după ce au băut din spirtul contrafăcut. Pe etichetele de pe sticlă scria că substanţa de bază este alcoolul etilic.

„Cauza decesului a fost, cu certitudine, intoxicaţia cu alcool metilic. Datele de laborator au confirmat prezenţa alcoolului metilic în doze letale. (Ce concentraţie de alcool metilic era?) De 300 de ori mai mari decât dozele letale”, spune Diana Bulgaru, director IML Iaşi.

Asta în condiiţile în care, doza letală de alcool metilic este între 30 şi 60 de mililitri. Tulburări grave pot apărea şi după ce o persoană a înghiţit 10 ml. Dacă organismul poate metaboliza alcoolul etilic, ei bine, în cazul celui metilic acest lucru nu se întâmplă şi se ajunge la comă, acidoză severă, insuficienţă renală, şi în mod particular la alcoolul metilic, orbire. Cei care ajung la Spitalul Parhon, acolo unde se tratează astfel de cazuri sunt internaţi direct în Terapie Intensivă.

„Doi dintre tei bolnavi mor pentru că  este  extrem important ca aceşti bolnavi să fie aduşi în primele şase ore la spital, să se poată face hemodializă în urgenţă. În absenţa acestui antidot, acestui tratament, cei mai mulţi pacienţi mor”, spune Ionuţ Nistor, medic nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului C.I. Parhon Iaşi.

Ancheta în cazul spirtului contrafăcut continuă la Iaşi.

„Astăzi se fac 2 exhumări, vom vedea care va fi cauza decesului, s-a pornit de la posibilitatea existenţei, şi în aceste 2 cazuri a intoxicaţiei cu metanol”, spune Diana Bulgaru, director IML Iaşi.

Cei doi bărbaţi de 55 şi 67 de ani aduşi la audieri la Iaşi. În urma percheziţiilor de duminică au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici