Politica Zero Covid face noi victime în China: 27 de morţi în autobuzul care transporta persoane în carantină

Incidentul a avut loc în noaptea de 18 septembrie, în provincia de sud-vest Guizhou; „suntem cu toţii în acel autobuz”, protestează chinezii.

456 afișări
Imaginea articolului Politica Zero Covid face noi victime în China: 27 de morţi în autobuzul care transporta persoane în carantină

Politica Zero Covid face noi victime în China: 27 de morţi în autobuzul care transporta persoane în carantină

Furia explodează în China. Chinezii revarsă furie împotriva autorităţilor care insistă asupra politicii Zero Covid pe reţelele de socializare. Cel mai recent caz care înfurie populaţia gigantului asiatic, cu câteva săptămâni înainte de Congres şi de aşteptata „încoronare” a lui Xi Jinping pentru un al treilea mandat fără precedent, este moartea a 27 de persoane într-un accident în care au fost implicate autobuzul cu care au fost transportaţi într-un unitate de carantină, într-o China care insistă pe lockdown, teste în masă şi izolare.

Evenimentele au avut loc la primele ore ale zilei de ieri, 18 septembrie, în provincia de sud-vest Guizhou. În autobuz se aflau în total 47 de persoane. Celelalte douăzeci au fost rănite. În Guizhou, subliniază CNN, citând date oficiale, doar două persoane au murit de Covid de la începutul pandemiei, fiind vorba despre 38 de milioane de locuitori, iar sâmbătă în provincie au fost confirmate 712 noi cazuri de coronavirus, aproximativ 70% din total pe tot teritoriul ţară.

Incidentul a apărut imediat ieri după-amiază printre cele mai populare subiecte de pe Weibo, înainte - scrie The Guardian - să dispară brusc din primele 50 de subiecte în tendinţe. Unele dintre cele mai critice postări au fost şterse de pe WeChat, comentariile dure fiind eliminate de pe Weibo. „Ce te face să crezi că într-o zi nu vei fi în acel autobuz de noapte?”, a scris un utilizator, care – subliniază CNN – a obţinut peste 250.000 de aprecieri, înainte de a se confrunta cu cenzura chineză. „Suntem cu toţii în acel autobuz – a comentat altcineva – Numai că încă nu ne-am prăbuşit”.

Nu este clar dacă pasagerii erau pacienţi cu Covid, contacte apropiate ale persoanelor care au fost testate pozitiv sau pur şi simplu persoane care locuiau în clădiri în care au fost găsite cazuri pozitive. Şi, subliniază CNN, nu este clar de ce autobuzul călătoreşte noaptea, deoarece călătoriile cu autobuzul pe distanţe lungi între 2 şi 5 dimineaţa sunt interzise în China. Incidentul, potrivit autorităţilor, a avut loc la 2.40 dimineaţa, iar autobuzul se îndrepta din Guiyang către un judeţ aflat la 249 de kilometri distanţă de oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici