Teste COVID periodice, plătite din buzunarul medicilor nevaccinaţi. Preşedinte Promedica: Nu sunt argumente juridice

  • Cadrele medicale nevaccinate vor plăti pentru a se testa.
  • Ordinul ce va impune testarea periodică a personalului medical nevaccinat e gata.
  • Medicii şi asistenţii medicali sunt nemulţumiţi de această decizie.
939 afișări
Imaginea articolului Teste COVID periodice, plătite din buzunarul medicilor nevaccinaţi. Preşedinte Promedica: Nu sunt argumente juridice

Teste COVID periodice, plătite din buzunarul medicilor nevaccinaţi

Eleodor Cîrstoiu, preşedintele Sindicatului Promedica, spune că ordinul încalcă drepturile salariaţilor din sistemul medical.
 
„Ministerul Sănătăţii nu a găsit niciodată resurse ca, în timpul pandemiei, în care eram expuşi atât noi, cât şi pacienţii, cadrele medicale să fie testate periodic. Nu vedem argumente nici juridice, nici medicale pentru a se impune această măsură. Nu se poate impune angajaţilor din niciun domeniu să suporte costurile de investigaţii pe care le stabileşte angajatorul”, susţine Eleodor Cîrstoiu.
 
Într-o declaraţie făcută la Sibiu, ministrul Sănătăţii afirma că decizia nu este o formă ascunsă prin care cei care lucrează în sistemul sanitar să fie obligaţi să se imunizeze.
 
„Nu putem obliga şi nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi”, a declarat pe 19 iunie Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.
 
„Personalul medical care nu este vaccinat va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici