Accident grav la rafting în Defileul Jiului | O barcă în care se aflau nouă persoane s-a răsturnat. Un bărbat a murit. Cine era acesta. FOTO

Un bărbat care a căzut, sâmbătă, dintr-o barcă, în râul Jiu, în timp ce făcea rafting, şi a fost scos de către prieteni pe malul opus părţii carosabile, a fost declarat decedat.

5966 afișări
Imaginea articolului Accident grav la rafting în Defileul Jiului | O barcă în care se aflau nouă persoane s-a răsturnat. Un bărbat a murit. Cine era acesta. FOTO

Accident grav la rafting în Defileul Jiului | Un bărbat în vârstă de 42 de ani a murit

Accidentul a avut loc în Defileul Jiului, în zona Lainici.

Intervenţia pompierilor a fost dificilă, pentru că victima se afla pe malul opus al părţii carosabile.

ISU Gorj a informat că bărbatul a fost declarat decedat de către medici.

Potrivit Salvamont, accidentul s-a produs pe partea superioara a Defileului Jiului, mai multe persoane fiind recuperate de pe versanţii unde au fost duse de apă.

”Două persoane au avut nevoie de ajutor medical , dar, din păcate pentru o persoană nu s-a mai putut face nimic”, arată Salvamont.

La rândul lor, reprezentanţii IPJ Gorj susţin că 18 persoane ar fi organizat rafting pe Defileul Jiului, iar o barcă cu nouă persoane s-a răsturnat.

Se pare că bărbatul care a murit ar fi chiar ghidul expediţiei, un bărbat din Bucureşti.

Potrivit primelor informaţii ale reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unei persoane care a căzut în râul Jiul dintr-o barcă, în timp ce făcea rafting.

“Aceasta a fost scoasă din apă de prieteni, însă a fost scoasă pe malul opus părţii carosabile. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tg-Jiu şi Gărzii de Intervenţie Bumbeşti-Jiu, precum şi un echipaj din cadrul SAJ”, arată ISU Gorj.

Cel care a sunat la 112 semnala faptul că persoana scoasă din apă nu este conştientă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici