Video Acţiune a taximetriştilor într-un alt oraş din România

Traficul este blocat, luni, în centrul Iaşului, după ce aproximativ 200 de taximetrişti au ieşit la un nou la protest, invocând nerespectarea obligaţiilor pentru transportul de persoane de către fac taximetrie prin aplicaţiile de ridesharing.

668 afișări

Taximetriştii ieşeni au blocat traficul rutier din faţa Prefecturii Iaşi. Maşinile nu au acces pe străzile Palat şi Anastasie Panu, până în faţa Halei Centrale, dar şi strada Costache Negri pe segmentul Hală – Moldova Center, accesul maşinilor fiind restricţionat şi în parcarea din faţa Palatului Culturii din Iaşi.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de intrarea pe piaţa serviciilor de taximetrie din Iaşi a companiilor de car-sharing.

„Noi plătim taxe, impozite, periodic facem ITP-ul şi controalele medicale. Asa ar trebui să facă şi cei de la Uber. Este necesară o lege pentru astfel de platforme", au spus şoferii adunaţi în faţa Prefecturii Iaşi.

În intervalul orar 10.00 şi 13.00, comenzile la dispeceratele de taxi din Iaşi sunt sistate.

În 13 februarie, 1.000 de taximetrişti au ieşit în stradă la Iaşi, cerând ca şoferii care fac taximetrie prin aplicaţiile de ridesharing să achite taxe şi în general să aibă aceleaşi obligaţii ca şi ei. Taximetriştii au spus atunci că toate firmele care prestează servicii prin intermediul aplicaţiilor de ridesharing ar trebui să intre în legalitate şi să fie înregistrate la Primărie şi la Finanţe pentru a achita taxe şi impozite la fel ca toţi ceilalţi jucători de pe piaţă.

„Nu plătesc taxe, nu mă interesează. Noi nu fugim de concurenţă. Dar să plătească la 6 luni ITP-ul, să plătească la un an omologarea taxei, să plătească fişa medicală, să plătească atestatul, să achite ca şi noi taxe şi impozite. Pentru asta muncim. Să trăim în ţara noastră, să locuim în acest oraş în care să ne permită să câştigăm o pâine cinstită”, declara Mircea Manolache, reprezentantul Operatorilor şi Transportatorilor autorizaţi din Iaşi. Totodată, protestatarii spuneau că şoferii de taxi au mai multe obligaţii decât şoferii obişnuiţi care lucrează utilizând platformele de ridesharing, printre care se numără verificarea ITP o dată la 6 luni şi evaluarea medicală şi psihologică o dată pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici