Acuzaţia de la procesul lui Trump: a orchestrat un plan pentru a manipula alegerile din 2016

Prima zi a procesului lui Trump s-a încheiat, iar mâine juriul va asculta depoziţia lui David Pecker, fost redactor la National Enquirer, tabloidul care, potrivit procurorilor, a fost folosit pentru a acoperi unele evenimente jenante referitoare la Donald Trump şi pentru a nu-i compromite cursa pentru Casa Albă în 2016.

791 afișări
Imaginea articolului Acuzaţia de la procesul lui Trump: a orchestrat un plan pentru a manipula alegerile din 2016

Acuzaţia de la procesul Trump: a orchestrat un plan pentru a manipula alegerile din 2016

Procesul care se desfăşoară la New York este cel al aşa-numitelor „hush money”, adică banii care au fost folosiţi pentru rambursarea către Michael Cohen, avocatul care o plătise 130.000 de dolari în avans pe Stormy Daniel, o actriţă de film pentru adulţi care în 2006 a avut a avut o aventură cu Trump.

Banii au fost folosiţi pentru a-i cumpăra tăcerea. De altfel, femeia hotărâse să-şi spună povestea tabloidelor şi a fost oprită şi convinsă să nu facă acest lucru după ce i s-a plătit o sumă mare de bani.

34 de capete de acuzare

Există 34 de acuzaţii împotriva lui Trump şi toate se învârt în jurul faptului că acuzatul a manipulat registrele de contabilitate pentru a-l plăti pe Cohen, ascunzând tema la rubrica cheltuieli judiciare.

Făcând acest lucru, ar fi împiedicat în mod direct să devină publică o poveste care putea avea un impact asupra cursului alegerilor din 2016 şi, prin urmare, ar fi influenţat alegerile prezidenţiale.

Aceasta este teza acuzării pe care procurorul Matthew Colangelo, de la biroul procurorului Alvin Bragg, a rezumat-o în instanţă spunând că „a fost o pură şi simplă fraudă electorală”.

Avocatul apărării a răspuns acestei acuzaţii că „Trump este nevinovat, nu a comis nicio infracţiune şi acest dosar nu ar fi trebuit niciodată început”.

Teza apărării este că nu cunoştea detaliile acordului încheiat de Cohen şi Daniels şi se limitase la semnarea cecurilor pe care i le prezentase avocatul său. 

Lui Pecker i s-a acordat imunitate

După declaraţiile acuzării şi apărării a venit rândul primului martor. Pecker, căruia i s-a acordat imunitate în schimbul mărturiei sale, a descris modul în care tabloidul a plătit pentru povestiri şi acces la surse şi faptul că, în cele din urmă, el a avut ultimul cuvânt cu privire la modul în care au fost tratate celebrităţile.

Pecker l-a întâlnit pe Trump în sala de judecată. Bărbatul a stat în faţa fostului preşedinte, iar la finalul depoziţiei a părăsit sala salutându-l pe Trump cu „Bună”, la care Donald nu a răspuns.

Trump a părăsit tribunalul cu puţin timp înainte de ora 13:00 (ora New York-ului) şi a dat o lungă declaraţie reporterilor. El a reiterat că „o vânătoare de vrăjitoare orchestrată de Biden pentru a-l împiedica să se întoarcă la Casa Albă.

Procurorii plănuiesc să cheme cel puţin 20 de martori să depună mărturie, printre aceştia se va număra şi Stormy Daniels.

Procesul ar putea dura până la şase săptămâni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici