Video Aglomeraţie la Şcoala Sfinţii Voievozi, din Bucureşti, unde elevii din alte oraşe depun dosarele pentru înscrierea la liceu. FOTO

Absolvenţii claselor a VIII-a din provincie, care vor să se înscrie la un liceu în Capitală, s-au strâns, vineri, în număr mare la Şcoala Sfinţii Voievozi din Capitală.

1336 afișări

Absolvenţii de clasa a VIII-a veniţi din provincie să se înscrie la liceele din Bucureşti îşi pot depune dosarul la un singur centru din Capitală, respectiv la Şcoala Sfinţii Voievozi.

"Sunt de la ora 8 aici şi încă nu am reuşit să intru. Vreau la liceul Henri Coandă din Sectorul 1. Îmi place profilul şi voi avea o meserie bună atunci când îl voi termina plus că este aproape de casă, adică nu fac chiar mult, stau în Dâmboviţa însă ajung chiar rapid acolo, însă pot să stau şi la cămin care nu e departe de liceu. Media mea este 7,50", a declarat, pentru MEDIAFAX, un elev.

"De la aproape 8 sunt aici, cu tata am venit. Încă nu am intrat pentru că sunt din judeţul Dâmboviţa şi aştept rândul. (...) Vreau să merg la liceul Constantin Brâncoveanu din sectorul 2 la profil mate-info. Îmi place profilul asta şi am auzit că este un liceu foarte bun. Este aproape de casă însă voi sta la cămin. (...) Am media aproape 9", a spus un alt elev.

"Suntem din Româneşti, judeţul Prahova, am venit cu fiica mea. Vrea la Liceul Tehnologic Elie Radu. (...) Nu va sta la cămin, până acasă face vreo 40 de minute şi mai bine să stea acasă, lângă noi. Va avea timp să fie printre străini. (...) Greu intra în sală şi suntem şi mulţi aici, dar ce sa facem", a spus un părinte.

Absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor putea completa opţiunile în fişele de înscriere începând de vineri şi până pe 3 iulie, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care vor să fie admişi în licee din alt judeţ. Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 30 iunie - 4 iulie.

"Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă completarea fişei cu un număr suficient de opţiuni pentru a evita situaţiile nedorite. Numărul total de locuri alocat în învăţământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaţilor, condiţia esenţială fiind exprimarea unor opţiuni realiste", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat se face în unităţile de învăţământ liceal în care au fost admişi şi pe site-ul admitere.edu.ro, pe 9 iulie. În acelaşi timp, în unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afişate listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti. Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 şi 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici