Amendă de până la 2.500 de lei pentru lipsa preţului la produsul oferit spre vânzare - proiect

Amenda pentru comercianţii care nu indică preţul produselor aflate la vânzare va creşte de la 50 - 100 de lei cât este în prezent la 500 - 2.500 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea unor acte normative din domeniul protecţiei consumatorilor.

916 afișări
Imaginea articolului Amendă de până la 2.500 de lei pentru lipsa preţului la produsul oferit spre vânzare - proiect

Amendă de până la 2.500 de lei pentru lipsa preţului la produsul oferit spre vânzare - proiect (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Proiectul de act normativ vizează modificarea HG nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, a HG nr. 527/2007 privind denumirea, marcarea compoziţiei fibroase şi etichetarea produselor textile, precum şi a HG nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare.

Actul normativ urmăreşte realizarea concordanţei între mai multe articole, descurajarea încălcării legislaţiei şi evitarea repetării unor fapte de aceeaşi natură, care afectează interesul economic al consumatorilor, prin majorarea minimului şi maximului amenzilor contravenţionale de la 50 - 100 de lei, cât este în prezent, la 500 - 2.500 de lei, sancţiunea devenind astfel proporţională şi efectivă, raportat la gradul de pericol social al faptei, potrivit notei de fundamentare a proiectului de HG.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, neindicarea preţului pe unitatea de măsură potrivit art. 4-7, 10 şi 11 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei până la la 2.500 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici