Anchetă a DSP Sibiu în cazul celor 13 copii dintr-o tabără, care au ajuns la spital cu toxiinfecţie

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a deschis o anchetă în cazul celor 13 copii, majoritatea în vârstă de opt ani, aflaţi într-o tabără la Dumbrăveni, care au ajuns, miercuri, la spital cu toxiinfecţie alimentară, inspectorii sanitari prelevând probe de la unitatea de cazare.

170 afișări
Imaginea articolului Anchetă a DSP Sibiu în cazul celor 13 copii dintr-o tabără, care au ajuns la spital cu toxiinfecţie

Anchetă a DSP Sibiu în cazul celor 13 copii dintr-o tabără, care au ajuns la spital cu toxiinfecţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că de la hotelul de trei stele din Dumbrăveni, unde au fost cazaţi copiii, au fost luate mai multe probe care vor fi analizate, fiind deschisă o anchetă de către DSP Sibiu.

"În acest caz, au fost prelevate probe de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu şi de către Direcţia Sanitar - Veterinară Sibiu. Acestea vor fi analizate şi când vom avea un rezultat, acesta va fi făcut public", a declarat Bianca Sabău.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului Municipal Mediaş au declarat că cei 13 copii sunt încă internaţi, dar starea lor este mai bună şi vor fi externaţi în curând.

Treisprezece copii din Bucureşti, aflaţi într-o tabără în localitatea Dumbrăveni, judeţul Sibiu, au ajuns la spital, miercuri, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, provocate, cel mai probabil, de mâncarea de la hotelul în care erau cazaţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Sabău, declara că mai mulţi copii din Bucureşti aflaţi în tabără la Dumbrăveni, cazaţi într-un hotel, au acuzat, pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, dureri abdominale.

Copiii, majoritatea în vârstă de opt ani, aveau şi alte simptome, specifice unei toxiinfecţii alimentare, astfel că însoţitorii acestora au sunat la numărul de urgenţă 112.

Mai multe ambulanţe au preluat iniţial 11 copii, apoi alţi doi, toţi fiind transportaţi la spitalul din Mediaş, unde au rămas internaţi.

Surse din rândul însoţitorilor au afirmat că minorii au mâncat seara la hotelul în care erau cazaţi supă de legume, mămăligă cu brânză şi cu cârnaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici