Video Argeş: 14 angajaţi ai Uzinei Dacia răniţi în urma unui accident între două autobuze. Starea răniţilor este stabilă, trei sau patru vor rămâne internaţi - GALERIE FOTO, VIDEO

14 angajaţi ai Uzinei Dacia au fost răniţi, joi noaptea, după ce cele două autobuze în care se aflau s-au lovit, autorităţile declanşând Planul Roşu de Intervenţie, după ce iniţial au fost anunţate 20-30 de victime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3580 afișări

UPDATE 09:15 - Starea răniţilor în urma accidentului din Argeş este stabilă, trei sau patru vor rămâne internaţi

În noaptea de joi spre vineri, încă o persoană a ajuns la Spitalul Judeţean Argeş, după ce alţi 13, cu toţii angajaţi ai Uzinei Dacia, fuseseră aduşi aici în urma accidentului rutier în care au fost implicate două autobuze cu 80 de muncitori.

Potrivit prefectului judeţului Argeş, Cristian Soare, în cele două autobuze care plecaseră în coloană de la Uzina Dacia pe Valea Argeşelului, să lase acasă oamenii care ieşiseră din schimbul al doilea, se aflau 80 de muncitori. Paisprezece dintre aceştia au ajuns la spital, a spus prefectul.

Cel mai grav a fost rănit unul dintre şoferi, acesta fiind descarcerat de pompieri. Grav răniţi sunt şi câţiva pasageri din al doilea autobuz.

"În total, la Spitalul Judeţean au fost aduse 14 victime din acccidentul rutier. Starea victimelor este bună, nu avem pacienţi în stare critică. Un pacient are fractură deschisă de gambă. Acesta are leziunea cea mai importantă. Mai sunt mulţi pacienţi cu contuzii ale membrelor, contuzii toracice, traumatisme ale feţei, cu sau fără epistaxis. Sunt în curs de evaluare radiologică mare parte din ei. Probabil că internaţi vor rămâne trei sau patru, din evaluarea pe care o avem până acum. Repet, starea lor este stabilă. Nu există risc vital în ce priveşte niciunul dintre pacienţii noştri", a declarat, vineri, medicul Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

Politiştii au deschis o anchetă în acest caz, stabilind că de vină pentru producerea accidentului este şoferul autobuzului care nu a păstrat distanţa în trafic şi a intrat în coliziune cu celălalt autobuz plin cu muncitori.

"Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că şoferul unui autobuz care circula în coloană nu a păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu vehiculul care circula în faţa sa. Conducătorii auto nu consumaseră băuturi alcoolice", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 73 D, care leagă localitatea Vultureşti de Piteşti. Reprezentanţii IPJ Argeş au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că autobuzele se întreptau în aceeaşi direcţie, plecând de la Uzina Dacia spre Vultureşti, când unul dintre şoferi a frânat brusc, vrând să evite un câine care i-a ieşit în cale. Autobuzul din spate l-a lovit, astfel, pe cel care circula în faţa sa.

Iniţial, au fost anunţate 20-30 de victime, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie. 7 ambulanţe SMURD, 5 ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, o autosanitară de transport victime multiple şi două autospeciale de descarcerare au fost trimise la intervenţie.

„Şoferul unui autobuz a fost descarcerat de pompieri, informează. Până în acest moment, sunt 13 victime, care vor fi aduse de la Spitalul Judeţean Argeş“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici