COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru joi şi vineri. Sunt vizate sudul, estul şi nordul ţării

Capitala şi 31 de judeţe din sudul, estul şi nordul ţării se vor afla în intervalul joi, ora 18.00 - vineri, ora 20.00, sub cod galben de ninsori şi viscol, potrivit unei atenţionări emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

5666 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru joi şi vineri. Sunt vizate sudul, estul şi nordul ţării

COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru joi şi vineri. Sunt vizate sudul, estul şi nordul ţării (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Atenţionarea vizează mai întâi, în intervalul joi, ora 18.00 - vineri, ora 8.00, Capitala şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ilfov, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău şi Vaslui.

Astfel, potrivit meteorologilor, începând de joi seară, în sudul şi sud-estul ţării vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local peste 25 de litri pe metru pătrat, predominant sub formă de ploaie în jumătatea de sud a Munteniei şi în Dobrogea, mixte în primele ore şi apoi ninsoare în sudul Banatului, Oltenia şi nordul Munteniei. Pe arii restrânse, se va semnala polei.

În toate aceste regiuni, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră. În judeţele din jumătatea de sud a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi a Munţilor Bucegi va ninge, vântul va depăşi la rafală 70 de kilometri pe oră şi va fi viscol, în special în a doua parte a nopţii de joi spre vineri.

În Caraş-Severin, vântul se va intensifica treptat începând de joi dimineaţă, iar vitezele la rafală vor depăşi 70 de kilometri pe oră.

Vineri, între orele 8.00 şi 20.00, vor fi sub cod galben şi judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Neamţ, Iaşi, Braşov şi Covasna. Tot de vineri, începând cu ora 8.00, vor ieşi de sub atenţionare judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de vineri va ninge viscolit în Moldova, centrul şi estul Munteniei, Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali. În Delta Dunării şi pe litoral, în primele ore vor mai fi precipitaţii mixte şi izolat polei. Viteza vântului la rafală va depăşi 60-70 de kilometri pe oră, în special în sud-estul ţării.

Meteorologii mai spun că, începând din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică, temporar, vor mai fi ninsori şi intensificări ale vântului, mai ales în sud-estul ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici