Bogdan Stan, şeful ANAF, a fost demis de premier. Decizia surprinzătoare, publicată în Monitorul Oficial/ REACŢIA preşedintelui

Bogdan Stan, şeful ANAF, a fost demis marţi de către premierul Mihai Tudose, în locul său fiind numită Mirela Călugăreanu, se arată în deciziile publicate în Monitorul Oficial.

11001 afișări
Imaginea articolului Bogdan Stan, şeful ANAF, a fost demis de premier. Decizia surprinzătoare, publicată în Monitorul Oficial/ REACŢIA preşedintelui

Bogdan Stan, şeful ANAF, a fost demis de premier

În Monitorul Oficial a fost publicată decizia de numire a Mirelei Călugăreanu în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Tot din ordinul premierului Tudose, Bogdan-Nicolae Stan a fost eliberat din funcţia de şef ANAF.

Mirela Călugăreanu a fost director executiv Colectare în cadrul Direcţiei Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti.

Stan a fost numit şef ANAF în luna ianuarie 2017, după demisia lui Dragoş Doroş din fruntea instituţiei.

Premierul Mihai Tudose a declarat în data de 10 iulie, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că următoarea analiză "pe cifre" a activităţii ANAF, condusă în prezent de Bogdan Stan, va avea loc peste o lună.

Tudose a avut două runde de discuţii cu ANAF-ul, Antifrauda şi Ministerul de Finanţe, după numirea sa ca şef al Executivului, în cadrul cărora a identificat un set de soluţii.

"Începând de la partea de informatizare completă a ceea ce înseamnă sistemul financiar-fiscal din România şi ajungând la măsuri de eficientizare de la colectare a TVA până la nişte măsuri mai stricte în ceea ce priveşte partea de mărfuri de contrabandă. Eu cred că vor creşte (colectările la buget – n.r.). Asta a fost discuţia. Nu plecăm a priori cu gândul de dat afară oameni şi de aduşi alţii, ci pur şi simplu au primit nişte teme, au primit o fişă de parcurs, dacă şi-o respectă, toată lumea este mulţumită", a spus premierul.

De asemenea, Mihai Tudose a spus că Bogdan Stan are la dispoziţie pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea ANAF "începând cu azi fiecare zi".

Iohannis, despre demiterea şefului ANAF: Probabil nu şi-a făcut bine treaba

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Mărăşti, despre demiterea preşedintelui ANAF Bogdan Stan că probabil acesta "nu şi-a făcut bine treaba", motiv pentru care premierul Mihai Tudose ar fi recurs la această decizie.

"Asta trebuie să-l întrebaţi pe cel care l-a demis. Probabil nu şi-a fãcut treaba suficient de bine", a spus preşedintele Klaus Iohannis, solicitat fiind să comenteze demiterea lui Bogdan Stan de la şefia ANAF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici