Cazul copiilor legaţi de paturi: Consiliul Judeţean Buzău solicită directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie

Conducerea Consiliului Judeţean Buzău a socilitat directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie a unităţii medicale, unde copii instituţionalizaţi erau legaţi cu feşe de pat, cerând ca şefa secţiei respective "să fie înlocuită în regim de urgenţă".

729 afișări
Imaginea articolului Cazul copiilor legaţi de paturi: Consiliul Judeţean Buzău solicită directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie

Cazul copiilor legaţi de paturi: Consiliul Judeţean Buzău solicită directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Laurenţiu Gavrilă, preşedintele comisiei de anchetă constituită în acest caz de către Consiliului Judeţean Buzău, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în cazul copiilor legaţi de pat Spitalul Judeţean avea obligaţia să consemneze aceste măsuri într-un registru special, iar conducerea secţiei de pediatrie trebuia să ceară acordul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

El a mai spus că în dispoziţia privind astfel de măsuri de contenţionare trebuia menţionată ora la care se făcea acest lucru, iar o astfel de măsura nu putea fi luată pe o perioadă mai mare de patru ore, menţionând că aceasta trebuia trecută în foaia medicală a pacientului.

Gavrilă a mai spus că a cerut reprezentanţilor Spitalului Judeţean sancţionarea conducerii secţiei de pediatrie şi "înlocuirea în regim de urgenţă" a şefei de secţie.

"Consiliul Judeţean a solicitat conducerii Spitalului Judeţean sancţionarea conducerii secţiei de pediatrie", a spus Gavrilă.

El a precizat că ulterior în cazul conducerii secţiei de pediatrie trebuie luate măsuri de retrogadare sau desfacere a contractului de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici