Cazul profesorului care a cerut favoruri sexuale unei studente: Ilie Parpucea, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Profesorul Ilie Parpucea, fost angajat al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj, judecat pentru că a cerut favoruri sexuale unei studente, a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Cluj, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

1494 afișări
Imaginea articolului Cazul profesorului care a cerut favoruri sexuale unei studente: Ilie Parpucea, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Cazul profesorului care a cerut favoruri sexuale unei studente: Ilie Parpucea, condamnat la închisoare cu suspendare (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Petru Urs, a declarat corespondentului MEDIAFAX că profesorul Ilie Parpucea, fost angajat al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj, a fost condamnat, marţi, de această instanţă, la trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încarcerare de doi ani, pentru luare de mită.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare.

Profesorul a fost trimis în judecată după ce, anul trecut, a fost filmat de o studentă în timp ce îi cerea să întreţină cu el relaţii sexuale, în schimbul unei note de trecere la un examen. Astfel o studentă de anul III de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor l-a filmat pe profesorul de matematică Ilie Parpucea, în vârstă de 61 de ani, cu o cameră ascunsă, într-o cameră de cămin de la Economica I, acesta fiind dezbrăcat.

Profesorul a fost filmat în timp ce îi spunea studentei, în camera de cămin, "Dezbracă-te, că nu avem timp". Studenta spunea că profesorul a încercat să o atingă şi a întrebat-o dacă este pregătită, după care i-a spus să nu fie naivă, tânăra reuşind să fugă din cameră.

De asemenea, studenta afirma că îi ceruse lui Parpucea ajutorul la examenul de licenţă şi s-a întâlnit cu acesta de mai multe ori atât în biroul profesorului, cât şi în camera de cămin pe care o folosea cadrul didactic.

Ulterior, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a constituit o comisie de analiză în acest caz, iar Senatul UBB a a aprobat, în iulie 2011, desfacerea contractului de muncă al profesorului Ilie Parpucea.

Conform unor surse judiciare, în faţa judecătorilor studenta a afirmat că Ilie Parpucea a picat-o, timp de trei ani, la acelaşi examen, iar în sesiunea de restanţe i-a cerut diverse servicii sexuale pentru a-i da notă de trecere.

Procesul s-a desfăşurat la Tribunalul Cluj cu uşile închise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici