CFR Călători: O linie ferată închisă, 234 de trenuri anulate şi restricţii de trafic pe 15 linii

Linia de cale ferată Bucureşti Sud - Olteniţa, gestionată de Transferoviar Grup, este închisă joi, din cauza zăpezii, 234 de trenuri sunt anulate, iar pe 15 linii sunt restricţii de circulaţie, unele trenuri ajungând la Bucureşti cu întârzieri mari, potrivit companiei CFR Călători.

616 afișări
Imaginea articolului CFR Călători: O linie ferată închisă, 234 de trenuri anulate şi restricţii de trafic pe 15 linii

CFR Călători: O linie ferată închisă, 234 de trenuri anulate şi restricţii de trafic pe 15 linii (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit situaţiei centralizate până la ora 08.30, circulaţia este închisă pe linia de cale ferată Bucureşti Sud - Olteniţa, personalul Transferoviar Călători intervenind pentru deszăpezire.

Joi sunt anulate 234 de trenuri, iar pe 15 linii sunt restricţii de trafic, din cauza vântului puternic şi a sulurilor de zăpadă, se arată într-un comunicat de presă al companiei CFR Călători.

Astfel, se circulă cu restricţii pe liniile Brăila - Făurei-Buzău, Bucureşti Nord - Constanţa, Chiajna - Vîrteju, Chitila - Piteşti, Făurei - Ţăndărei, Fierbinţi - Urziceni - Tecuci, Mărăşeşti - Tecuci-Barbosi, Mizil - Buzău fir 2, Piatra Olt - Piteşti, Ploieşti Sud-Urziceni, Râmnicu Sărat - Focşani fir 2, Roşiori Nord - Zimnicea, Săruleşti - Fundulea fir 2, Urziceni - Slobozia şi Vereşti - Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenţie acţionând cu utilaje.

Circulaţia feroviară în sud-estul ţării se desfăşoară, în continuare, în condiţii meteorologice dificile, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri şi personal pentru deszăpezirea liniilor şi a instalaţiilor de cale. În prezent nu sunt trenuri CFR Călători blocate în trafic, a precizat sursa citată.

Pe magistrala Bucureşti - Constanţa, trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel, zăpada de pe linii fiind îndepărtată cu pluguri.

CFR Călători a precizat că, din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic, atât trenurile care sosesc în Bucureşti din zonele aflate sub avertizare meteorologică, cât şi cele care pleacă din Capitală pot avea întârzieri majore.

Înainte de plecarea în cursă, garniturile sunt pregătite pentru circulaţie în condiţii de iarnă şi sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă în toate zonele afectate.

De asemenea, este asigurată alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staţionare, pentru a fi menţinută căldura în trenuri.

Pasagerii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR, la care pasagerii pot cere informaţii sunt publicate pe cfrcalatori.ro">www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

Reprezentanţii companiei feroviare au precizat că cei care doresc să renunţe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici