COD GALBEN de ploi, descărcări electrice, intensificări ale vântului. HARTA zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului, valabilă în mai multe judeţe din ţară de marţi de la ora 15:00 până miercuri la ora 03:00.

8792 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi, descărcări electrice, intensificări ale vântului. HARTA zonelor afectate

COD GALBEN de ploi, descărcări electrice, intensificări ale vântului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În intervalul 17 septembrie, orele 15 – 18 septembrie, ora 03 instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, în dealurile Banatului şi ale Olteniei, precum şi în zona montană. Se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 20...25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar.

În judeţele Arad şi Timiş se vor înregistra în general cantităţi de apă de 10...15 l/mp.   

MARŢI

Vremea va fi relativ caldă, dar va deveni treptat instabilă. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, însă, din orele după-amiezei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în special în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. În Crişana, Maramureş, Transilvania, în dealurile Banatului şi ale Olteniei, precum şi în zona montană cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 20...25 l/mp şi izolat 50 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul se va intensifica temporar. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, în partea a doua a nopţii. În zona montană înaltă, la peste 1850 m altitudine, ploile se pot transforma în lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Dealurile de Vest şi 29 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 6 şi 16 grade, mai ridicate în sud-est.

LA BUCUREŞTI

Pe parcursul zilei vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil. Noaptea temporar înnorările se vor accentua şi vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Vântul va deveni moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14...16 grade.

MIERCURI

Valorile termice vor scădea în toată ţara, vremea devenind răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă a anului în nord şi în centru. În regiunile estice şi nord-estice temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu înnorări şi averse locale, în prima parte a zilei în zonele centrale şi la munte, iar noaptea în vest. Pe crestele montane vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, mai susţinute în cele sudice şi de răsărit. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade, mai coborâte în zonele depresionare până la 1...2 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici